Assaidi bezorgt FC Twente eerste drie punten onder Verbeek

Door op december 12, 2017

Oussama Assaidi bezorgde dinsdagavond met zijn twee doelpunten FC Twente de eerste drie punten onder Gertjan Verbeek. In een echte degradatiewedstrijd won FC Twente na een 0-0 stand bij rust met 1-2 in Breda van NAC. In een matige eerste helft was namens de thuisclub Ambrose gevaarlijk met een omhaal en zag Danny Holla zijn vrije schop gekeerd door een arm van een speler van NAC. Iedereen zag het behalve de matige en niet altijd gelukkig fluitende scheidsrechter Mulder.

Kort na rust werd het plotseling 0-1 toen Assidi een schot op doel loste waarop doelman Bertrams zich verkeek. Na een uur spelen kwam de thuisclub weer naast FC Twente, maar had daar wel de hulp van Bijen voor nodig die zijn eigen doelman Drommel verschalkte.

Twee minuten later was het Assaidi die alle aandacht op zich wist toen hij met een mooi doelpunt boven in de hoek zijn ploeg opnieuw op voorsprong bracht. In de slotfase kroop FC Twente nog door het oog van de naald, maar de NAC spelers wisten de bal niet over de lijn te werken.

In de extra tijd claimde ook NAC een strafschop maar ook nu wist Mulder van geen wijken. Doelman Bertrams kreeg nog rood toen hij de doorgebroken Luciano Slagveer fors onderuit haalde. Slagveer moest per brancard van het veld gedragen worden. Mulders vond het toen ook wel welletjes en floot af waardoor FC Twente de laatste plaats kon verlaten.

Foto’s archief: Sportfoto-oost

 

Over