Zwart Wit wint streekderby van Ons Clubje

Door op december 4, 2017

Nadat Zwart Wit vorige week dure punten heeft laten liggen in Doetinchem, stond voor zondag de streekderby tegen het Glanerbrugse Ons Clubje op het programma. In een weinig enerverende wedstrijd wist de Deldense formatie de overwinning naar zich toe te trekken. Door de overwinning vinden de zwart witten zich terug op de 2e plaats, onder het Hengelose HKC. Deze wedstrijd staat volgende week op het programma. Zondag telde maar één ding en dat was winnen. Gezien de stand op de ranglijst zou dit een klinkende overwinning voor Zwart Wit opleveren.

Niets bleek minder waar. Ondanks dat de Deldense formatie goed en fel uit de start blokken ging, werd het goede spel niet beloond met doelpunten. Hierdoor nam Ons Clubje brutaal een 0-1 en 2-3 voorsprong. Het goede verdedigingswerk bood wel perspectief en gaf het vertrouwen in een goede afloop. Doordat beide partijen hard en fel speelden, lag het spel veelvuldig stil door overtredingen en plaats fouten. Dit kwam het spel zeker niet ten goede.

Via een 3-3 gelijk spel werd de kleedkamer opgezocht met een 5-4 ruststand. Niet bepaald een zaalkorfbalwedstrijd waardig. In de tweede helft gingen beide ploegen door waar ze gebleven waren, namelijk veel fouten maken en onrustig spelen, wat bleef resulteren in veel overtredingen. Ondanks dat had Zwart Wit wel het beter van het spel en kon er heel langzaam uitgelopen worden naar een 7-4 en 9-6 voorsprong, waarmee de wedstrijd beslist was. Uiteindelijk konden beide ploegen nog wat doelpunten aan het totaal en werd de eindstand op 10-8 gezet.

Komende week zal Zwart Wit zich voorbereiden op de strijd om de bovenste plek, tegen het Hengelose HKC. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op 10 december, om 16:15 uur in de OSG hal in Hengelo.

Over