Sportlust Vroomshoop wint bij SV De Lutte

Door op december 4, 2017

Sportlust heeft een belangrijke en dik verdiende overwinning geboekt bij Sv De Lutte. Na de 1-1 ruststand werd het 1-3 voor Sportlust door een hattrick van Tim Spoor. De Vroomshopers kwamen goed uit de startblokken en zochten de aanval door hoog druk te zetten en de thuisploeg niet in het spel te laten komen. Dat leverde na een kwartier een Vroomshoopse voorsprong op, al kwam die enigszins gelukkig tot stand. Een corner van Tim Spoor werd door niemand aangeraakt en stuiterde binnen.

Daarna gooide De Lutte de beuk erin en probeerde met snelle counters gevaarlijk te worden. Met succes. De Vroomshopers werden minder nauwkeurig en gingen meer de lange bal spelen. Na balverlies op het Vroomshoopse middenveld werd de spits naar het Vroomshoopse doel gestuurd en hij knalde de 1-1 in de verre hoek na een halfuur spelen. In die fase had Sportlust het wel even lastig: het had wel meer balbezit, maar De Lutte had uit de counter ook zomaar op 2-1 kunnen komen. Eén goede counter werd knap terug gekopt op een vrijstaande speler, maar die drukte van dichtbij te zacht af zodat Tom Uitzetter nog eenvoudig kon redden. Kort daarop moest de Vroomshoopse doelman een grotere inspanning leveren om uit een nieuwe counter de vrije doortocht van de aanvoerder van de thuisploeg te stoppen. Ook Sportlust was dichtbij een treffer, maar beide ploegen zochten met 1-1 de rust op.

Onder het genot van een bakje thee zette Gerard Kocks ‘de puntjes op de i’ om weer meer rust in het positiespel te krijgen en dat leverde een goed Sportlust op in de tweede helft. Met opnieuw vroege druk en verzorgd voetbal werd De Lutte terug gedrongen. Simon Spoor was na een mooie aanval al heel dichtbij de 1-2, maar zijn schot met links vloog net naast. De verdiende Vroomshoopse voorsprong kwam uiteindelijk uit een vrije trap uit het middenveld na een overtreding op Matthew Schuurs. Specialist Jesper de Jager sneed de vrije trap strak aan en Tim Spoor (foto) verlengde de bal met zijn hoofd richting de verre hoek: 1-2.

Sportlust ging daarop niet terug en die beslissing was de enige juiste. De Lutte kwam niet meer onder de Vroomshoopse druk uit en het was wachten op de 1-3. Tim Spoor beloonde zijn goede wedstrijd en het team met een knal van rand 16. Omdat die nog iets van richting werd veranderd, sloeg de 1-3 nog iets mooier binnen. Bovendien maakte hij hiermee zijn hattrick compleet. Daarna probeerde de thuisploeg nog wel, maar bracht Sportlust de wedstrijd professioneel richting het laatste fluitsignaal.

Een belangrijke driepunter voor de Vroomshopers, die volgende week thuis spelen tegen De Tubanters dat één puntje meer heeft verzameld dan Sportlust.

Over