KV Rigtersbleek geeft winst in laatste minuut uit handen

Door op december 4, 2017

Na het verlies van vorige week tegen MIA, is er door de hoofdmacht van de Bleek weer keihard getraind om in vorm te zijn voor het nieuwe competitieweekend. Spirit uit Voorthuizen stond namelijk op het programma. Een ploeg dat zich in de onderste regionen bevond, maar zeker niet onderschat mocht worden. Zaak voor de Bleek om door middel van goed spel de twee punten mee naar Enschede te nemen.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd, scoordengemakkelijk, maar het was uiteindelijk de Enschedese formatie die een voorsprong op het scorebord wist te zetten. De aanvallen liepen goed, en verdedigend kon er steeds beter druk worden gezet op de scorende personen. Dit resulteerde zelfs in een voorsprong met dubbele cijfers, 6-12. Toch bleef Spirit strijdlustig en was het vooral te danken aan het scorend vermogen van de heren dat de formatie uit Voorthuizen bij kon blijven. Net voor rust was de voorsprong dan ook wat geringer (12-15).

Na rust wist de ploeg van René Stenvers de voorsprong niet uit te bouwen. Sprit vond het mandje steeds makkelijker, waardoor de ploegen gelijk opgaan. Met een stand van 19-19 kwamen de ploegen voor het eerst in de tweede helft weer op gelijke hoogte. Uiteindelijke weet de Enschede formatie zich toch nog te herpakken in de laatste minuten, wat resulteerde in een voorsprong van 25-27 met nog één minuut spelen op de klok. De winst is binnen zou je zeggen, maar op dat moment kon er nog van alles gebeuren. Spirit gaf niet op, en wist nog twee keer het mandje te vinden. Doordat de Bleek de wedstrijd niet goed wist uit te spelen, glipte de overwinning alsnog door de vingers.

Over