Bon Boys hard onderuit bij hekkensluiter Epe

Door op december 4, 2017

Bij Bon Boys moeten ze terug naar twee jaar geleden, naar de uitwedstrijd bij De Tukkers. Dat was de laatste keer dat Bon Boys zo hard onderuit ging in een competitiewedstrijd. De club bevindt zich al anderhalf jaar op een wolk van succes, zo lijkt het wel, maar zondag in Epe donderde het eerste elftal daar met veel geraas van af. Verliezen, dat kan een keer. Maar verliezen met zulke cijfers bij een ploeg die onderaan staat? Dat was even pijnlijk als ontluisterend.

Het regende individuele fouten en misverstanden bij het elftal, dat doorgaans ook op mindere dagen toch een bepaalde stabiliteit heeft. Voor de wedstrijd op de Veluwe had Bon Boys nog maar zeven tegengoals en daar kwamen er op een middag opeens vijf bij. Dat zegt veel, zo niet alles over de wanprestatie die werd geleverd. ,,Het was los zand”, aldus trainer Berthil ter Avest, die sinds zijn komst naar Bon Boys dit nog niet eerder had meegemaakt. Toeval of niet, wederom ging het mis op een normale grasmat waar in deze tijd van het jaar wat anders wordt gevraagd.

Aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit dat dit het scenario zou worden, want de ploeg trok in de openingsfase de lijn van het goede spel van het bekerduel tegen Reutum door. Bon Boys pakte direct het initiatief en kreeg binnen een paar minuten al twee prima mogelijkheden. Epe kwam er niet aan te pas en het was in die minuten wachten op de 0-1. Maar hoe anders zou het lopen. Vanaf de eerste de beste keer dat doelman Stefan Busschers – na pakweg een kwartiertje in beeld kwam – kantelde de wedstrijd. Vanuit het niets gebeurde er wat bij beide ploegen. Epe knokte zich na de eerste oprisping in de wedstrijd en Bon Boys liet dat gebeuren.

Na 24 minuten opende Epe de score, na een communicatiefout in de achterhoede. Het zou niet bij dit ene misverstand blijven. Na die tegengoal worstelde Bon Boys zich naar het rustsignaal. Maar alle goede bedoelingen die in de pauze werden uitgesproken, bleken op deze koude, kille, natte zondagmiddag niets waard te zijn. Bon Boys rommelde maar wat aan, en het was symbolisch hoe de ploeg de 2-0 tegen kreeg. Terwijl iedereen in de laatste linie er van overtuigd was dat de bal over de achterlijn was, gingen de spelers van Epe door. Die van ons bleven staan, met als gevolg een onnodige tegengoal.

In de 70ste minuut leek Dani Bultman de spanning terug in de wedstrijd te brengen (hij kopte van dichtbij raak), maar tekenend voor de middag was dat het verschil een minuut later alweer twee was. En wederom ging aan die tegengoal een individuele fout vooraf: 3-1. Vanaf dat moment speelde Epe een gewonnen wedstrijd en viel Bon Boys volledig uit elkaar. Ook mentaal zakte de ploeg door de ondergrens en dat gebeurt dit elftal niet vaak. Bij de vierde en vijfde goal legde Bon Boys de rode loper opnieuw uit voor het gretige Epe.

Dit was dus zo’n dag, dat alles uit je handen valt, een dag die we lang niet meer hebben meegemaakt met z’n allen. Uiteraard won Epe dik verdiend. Niet omdat de ploeg nou zo oogstrelend speelde, wel omdat het elftal de bereidheid toonde om de bodem op te willen zoeken. Bon Boys is weer even wakker geschud. In de laatste twee wedstrijden van het jaar tegen Victoria’28 en Robur mag de ploeg laten zien dat het optreden in Epe een incident was.

Over