Pijnlijke 3-0 nederlaag voor STEVO tegen HVV Tubantia

Door op december 3, 2017

STEVO leed zondagmiddag in Hengelo een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen HVV Tubantia. Onnodig eigenlijk. Het krachtsverschil tussen STEVO en Tubantia was te verwaarlozen. De onvoorwaardelijke wil was er wel meer bij Tubantia om een goed resultaat neer te zetten, en dan met name in de tweede helft. Hiervoor werden ze aan het eind van de negentig minuten beloond en lopen met de winst drie punten verder weg van STEVO. Het verschil is opgelopen nu tot vier.

Tot aan één minuut voor rust leek er niets op dat STEVO zonder punten Hengelo zou verlaten. Nadat in het eerste half uur de krachtsverschillen minimaal waren, grote kansen spaarzaam, nam STEVO in het laatste gedeelte van de eerste helft meer en meer het initiatief. Hier is wat te halen, zo beleefden de STEVO-lui langs de kant de wedstrijd. Totaal onverwacht kwam Tubantia vlak voor de thee op 1-0. De bal viel hoog uit de lucht in de zestien meter en de verdediging van STEVO nam te weinig initiatief om het leer in bezit te krijgen. Tubantia deed dat wel en Bas ter Horst stond zomaar vrij voor Roy Kreuwel en schoof de bal langs de keeper in het doel.

Er knakte duidelijk wat bij STEVO. De overtuiging die er in de eerste helft nog wel was, daarvan was in de tweede helft weinig meer van te merken. Tubantia straalde meer overtuiging uit zonder tot echt groots voetbal te komen. Af en toe liet STEVO zich voor het doel van Tubantia zien. Beste kans op de gelijkmaker was er voor Niels Wigger uit een vrije trap, die de bal op de paal zag belandden. Aan de ander kant vloog de bal uit een vrije trap van Tubantia wel in de linkerbovenhoek van het STEVO-doel en de Hengeloers leidden nu soeverein met 2-0.

Toen even later de mooiste goal van de middag werd gemaakt door Jan Peters van Tubantia, een schot over 35 meter in het STEVO-doel, was het beetje hoop op een draaglijk resultaat voor goed vervlogen bij de elf van trainer Geert Veldhuis. Er gebeurde niets meer in de resterende tijd en STEVO likte zijn wonden, waar Tubantia elkaar juichend van blijdschap in de armen viel na het laatste fluitsignaal.

Nog twee zware wedstrijden voor de winterstop moet STEVO spelen. Volgende week thuis tegen NEC uit Nijmegen en de week daarop, 17 december, in Raalte tegen Rohda. Om met een goed gevoel aan de tweede seizoenshelft te kunnen beginnen is het zeer wenselijk dat STEVO toch nog enkele punten aan haar totaal van acht toevoegt.

Over