Blauw Zwart verliest derby bij KIOS’45

Door op december 3, 2017

Na de zeperd van vorige week tegen Achilles, was het Blauw-Zwart 1 alles aan gelegen om zich van zijn beste kant te laten zien in de streekderby tegen KIOS ’45. De ploeg uit Sibculo is een oude bekende van de Wierdenaren en de laatste paar seizoenen kwamen beide ploegen elkaar vaak tegen. Elke wedstrijd wordt gespeeld op het scherpst van de snede en de winnaar wordt vaak pas in de slotminuten bepaald. Vanuit Wierden was zoals altijd weer een trouwe schare aan supporters meegereisd naar Bergentheim, om daar de blauwhemden hopelijk naar een overwinning te juichen. Blauw-Zwart begon als vanouds in hoog tempo aan de wedstrijd. Het duurde niet lang of het eerste doelpunt viel aan de kant van de bezoekers. Een vrije bal werd verzilverd en daarmee werd de fundering gelegd voor een sterk eerste bedrijf van de Wierdense formatie.

KIOS ’45 had veel moeite met het aanvallende spel van Blauw-Zwart en de hechte defensie van de bezoekers haalde het scorend vermogen van de thuisploeg drastisch omlaag. Met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft had Blauw-Zwart een comfortabele 8-12 voorsprong in handen, maar helaas wisten zij dit verschil niet te behouden. KIOS ’45 trok nog een eindspurt richting de rust, waarbij ze nog driemaal tot scoren wisten te komen. De ruststand van 11-12 was geen goede weerspiegeling van de krachtsverhouding in de eerste helft, maar het was wel de realiteit voor Blauw-Zwart.

Na rust was het voornamelijk KIOS dat het initiatief pakte en al snel lag de gelijkmaker er in. KIOS is een team dat nooit opgeeft, zeker niet als de stand dicht bij elkaar ligt. Ook afgelopen zaterdag was dit het geval en doordat Blauw-Zwart de voorsprong van de eerste helft niet wist uit te breiden, leek het er sterk op dat zij met de gebakken peren kwamen te zitten. KIOS ’45 ging vol voor de overwinning en wist zodoende een 18-15 voorsprong te pakken. In het verleden was dit vaak genoeg reden om bij de pakken neer te gaan zitten, maar het Blauw-Zwart van dit seizoen blijft strijden tot het laatste fluitsignaal.

De laatste reserves werden aangeroepen en met veel inzet werd de achterstand ongedaan gemaakt. Bij 18-18 was de koek helaas op en in de laatste fase trok KIOS de wedstrijd naar zich toe. Na zestig minuten stond er een 21-19 stand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. Een vervelende nederlaag voor de ploeg van Marco Groothuis, die door dit resultaat KIOS ’45 langszij ziet komen in de stand. Volgende week staat de laatste uitwedstrijd van 2017 op het programma. Tegenstander RDZ uit Zeist heeft afgelopen zaterdag een knappe 21-20 zege behaald op koploper Rood-Wit uit Wezep, dus het beloofd een pittige wedstrijd te worden.

Over