Tayfun Hazir: “Bon Boys voelt als thuiskomen”

Door op november 29, 2017

Wat is je leeftijd?
26 jaar.

Verliefd, verloofd, gehuwd, ongehuwd?
Ongehuwd en single

Wie is je idool?
Ronaldinho (al vanaf zeer jonge leeftijd)

Wat is je favoriete positie?
Voorhoede over het algemeen maar bij voorkeur de spits positie

Wat ben je voor een voetballer, welke speciale kwaliteiten heb je?
Ik ben een voetballer dat graag in de bal komt als spits zijnde, verder ben ik een snelle en sterke speler aan de bal die graag de ballen in de voeten krijgt.

Wat vind je nou zo leuk aan voetbal?
De spanning en ontspanning tegelijkertijd. Tijdens het voetballen vergeet je alles en dit werkt dus al goede ontspanning, maar de voorbereidingen naar de zondag toe creëert altijd spanning.

Wat zijn je mooiste overwinningen tot nu toe in je voetbalcarrière?
De winst op WVV’34 2 jaar geleden. We speelden thuis en ik had al een penalty gemist. Pas vlak voor tijd maakten we de 3-2 waardoor de ontlading groot was.

Wat betekent Bon Boys voor je?
Veel! Liefde voor de club, thuiskomen en doen wat ik het liefst doe. ik voetbal al ongeveer 22 jaar en 18 jaar daarvan heb ik bij de Bon Boys altijd met plezier gevoetbald!

Bijgeloof voor de wedstrijd?
Ja 5 minuten voor dat we de kleedkamer verlaten voor de warming-up van de wedstrijd doe ik mijn sokken en schoenen pas aan. Eerst rechts dan links

Wat is je persoonlijke doelstelling in het voetbal?
Belangrijk zijn voor het elftal (zowel binnen als buiten het veld), helpen aan een overwinning. En als spits zijnde wil ik natuurlijk zoveel mogelijk doelpunten maken.

Wat wil je met je huidige club komend seizoen bereiken en is dit realistisch?
Top 5 en op z’n minst een periodetitel. Ik denk wel dat dit realistisch is, gezien de kwaliteiten die wij hebben als team zijnde. Zolang wij de focus optimaal houden zijn wij voetballend één van de betere in deze klasse.

Met wie uit de selectie ga je buiten de voetbal ook regelmatig om?
Martijn Schuur.

Heb je nog een leuke anekdote voor ons?
Dat zijn er veel om op te noemen maar ik heb er wel één die niet zo lang geleden gebeurd is. Volgens mij hadden wij twee jaar geleden een thuis wedstrijd tegen WVV Hengevelde. Het was een spannende wedstrijd met veel kansen en ik had al een penalty gemist. Dus de spanning steeg meer. Diep in de tweede helft komen wij op een voorsprong (3-2) dit was natuurlijk een ontlading waardoor onze trainer Gerard Bos (huidige trainer SDC’12) het veld in was gered om het met ons mee te vieren. Dit werd hem blijkbaar iets te heftig waardoor hij door zijn knie ging en vervolgens op de grond lag te schreeuwen “MIJN KNIE! MIJN KNIE! En ik droeg hem later van het veld af.

Elektronische hulpmiddelen moeten ook bij voetbal?
Ik denk dat elektronische hulpmiddelen binnen een wedstrijd belangrijk zal zijn en gemakkelijker voor de arbitrage.

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?
Duidelijk en up to date.

Foto’s: Willy Rikkers

Over