Headlines

Bedrijf Jos Hermens nieuwe eigenaar FKB Games

Door op november 14, 2017

Het bedrijf van Jos Hermens, Global Sports Communication, is de nieuwe eigenaar van het jaarlijkse atletiekevenement, de FBK Games in Hengelo. De vorige eigenaar was het Belgische Golazo Athletics. Hermens is al meer dan dertig jaar betrokken bij de FBK Games met name bij het aantrekken van atleten, zoals Sifan Hassan, Dafne Schippers en niet te vergeten Haile Gebrselassie uit Ethiopië die menig wereldrecord in Hengelo heeft verbeterd.

Zijn bureau werkt over de gehele wereld en hij volgt met onder andere Ellen van Langen, voormalig Olympisch kampioene op de 800 meter van Barcelona en afkomstig uit Oldenzaal, de ontwikkelingen en de vernieuwingen op de voet die zij dan goed in Hengelo kunnen gebruiken. Bij het bureau staan meer dan 150 atleten onder contract.

Golazo Athletics was vier jaar eigenaar van het evenement en was toen de redder van het voortbestaan van het atletiekevenement. Gemeente Hengelo wilde er vanaf en vond in FC Twente een partner die het FBK stadion wel wilde kopen en het ombouwen tot een voetbalstadion.

Foto’s: Sportfoto-Oost

 

Over