Headlines

Jolly Jumpers verliest in het vierde kwart van Grasshoppers

Door op november 13, 2017
Na een lange reis en met maar liefst 8 speelsters, stond er op zaterdagmiddag voor de dames van Jolly Jumpers om 18:00 uur de wedstrijd tegen Grasshoppers in Katwijk op het programma. Het eerste kwart begonnen de gasten erg sterk en ze zochten elkaar goed op. De verdediging zat goed dicht en de Tubbergse dames werkten hard. Hierdoor stond er een voorsprong van 6 punten op het bord. 19-25.
Het tweede kwart zette de ploeg uit Tubbergen goed door. Aanvallend zocht men de ruimte goed op, hierdoor kwamen de Jumpers vaak op de vrije worplijn te staan. De laatste paar minuten zat Jolly Jumpers even niet in haar spel en daar maakte de thuisploeg goed gebruik van en kwam terug. Grasshoppers zochten goed de vrije man, hun spel leefde meer dan dat van Jolly Jumpers. Ruststand 44-43.
In het derde kwart zette Grasshoppers haar goede spel goed door. Ze was sterk inside en wist hoe ze de lengte moesten gebruiken. Maar Jolly Jumpers bleef hard werken en de verdediging van de Jumpers bleef lastig voor de thuisploeg. Ook de Tubbergse dames bleven goede opties spelen en dit kwart eindigde dan ook in 62-62. Het laatste kwart moest dus de beslissing brengen.
Het vierde kwart wilden beide teams graag de wedstrijd winnen. Daardoor ontstond er wat onrust aan beide kanten.  Grasshoppers wist dit kwart toch naar zich toe te trekken, waarop Jolly Jumpers in de laatste paar minuten weinig antwoord had. Jolly Jumpers verliest in Katwijk met 80-71 van Grasshoppers maar de dames kijken met een goed gevoel terug op de wedstrijd en hebben goede stappen gemaakt als team. De dames spelen op 18 november om 19:30 uur thuis tegen Cangeroes uit Utrecht.

Over