Headlines

Heren 1 Springendal Set-Up ’65 wint Twentse derby van Apollo

Door op november 13, 2017

Het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 speelde afgelopen weekend tegen Apollo uit Borne. In deze matige Twentse derby kwam het Ootmarsumse team met 3-1 als overwinnaar te voorschijn.

In de Bornse Veste pakte Apollo toch wel verrassend de eerste set. Set-Up ’65 kwam moeizaam uit de startblokken. Het was rommelig aan de kant van Set-Up ’65 tegen het op de laatste plaats bivakkerende Apollo. De gasten uit Ootmarsum richtten zich in deze set teveel op de verkeerde (rand)zaken en hielden zich te weinig bezig met het volleybalspelletje. Ondanks het matige spel wist Set-Up ’65 in de eindfase toch gelijke tred te houden met de tegenstander en kende zelfs een setpoint. Dat werd niet verzilverd en dus trok Apollo met 28-26 aan het langste einde.

In de tweede set lukte het Set-Up ’65 om toch uit een ander vaatje te tappen. Men nam direct een ruime voorsprong en wist deze marge, zonder tot groots spel te komen, tot aan het einde van de set vast te houden. Passend liep het duidelijk beter, waardoor de spelverdelers meer mogelijkheden kregen om te variëren. Het betekende dat de midmensen Gijs op de Weegh en Steven Eertman wat vaker aangespeeld konden worden en goed raad wisten met de set-ups, die ze kregen. Met een duidelijke 25-17 setwinst trokken de Set-Up ’65 mannen de stand gelijk.

De derde set begon matig voor de geel-blauwen, die al weer snel tegen een 5-0 achterstand aankeken. Op 11-11 was het echter gelijk en vanaf dat moment bleek Set-Up ’65 met de goed passende Fabian Geerdink en Hans ten Dam de betere ploeg. Toch speelde het Ootmarsumse team niet als een geoliede machine, omdat er door slordig spel nog teveel mis ging. Aan de andere kant gaf het Apollo blok niet vaak thuis als Set-Up ’65 het tempo naar de buitenaanval opvoerde, waardoor Jasper Brouwer, Hans ten Dam en Peter Kemperink de nodige punten scoorden. En dus was er opnieuw een duidelijke setwinst met 25-18.

In de vierde set kwam Jelle Clemens op diagonaal in de ploeg. Tegen zijn oude ploeg liet hij zien gegroeid te zijn in het Ootmarsumse, want Jelle Clemens speelde een belangrijke rol en met name in de slotfase van deze vierde set. Tom Engbers en Bas Oude Alink fungeerden in deze wedstrijd als de spelverdelers, die kansen kregen om zich te onderscheiden en zeker bij een goede pass. Dat zorgde in die eindfase ook weer voor de doorslag door regelmatig op positie 1 Jelle Clemens aan te spelen. Set-Up ’65 pakte de voorsprong en hield deze via 19-16, 20-17 en 21-18 vast. Apollo kwam toch terug tot 21-20. Set-Up vond het toen echter welletjes en klapperde nog even ouderwets naar een 25-20 setwinst en een 3-1 winst in deze Twentse derby. Vier competitiepunten erbij en een vrij weekend in het vooruitzicht om op 25 november weer aan de bak te moeten tegen Keistad uit Amersfoort.

Over