Headlines

Bon Boys lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Door op november 13, 2017

Het was even wennen, maar Bon Boys weet weer wat verliezen is. Sinds mei van dit jaar verloor het elftal van Berthil ter Avest geen officiële wedstrijd meer, maar zondagmiddag ging het mis in de uitbeurt bij Columbia. De nederlaag was er een met een wrange bijsmaak en wel om meerdere redenen. Allereerst stond Bon Boys een week geleden op een 1-0 voorsprong in Apeldoorn en toen leek de ploeg de wedstrijd onder controle te hebben.

Tot dat de scheidsrechter geblesseerd raakte en het duel werd gestaakt, waardoor Bon Boys zondag opnieuw naar Columbia moest voor het restant van 53 minuten. En dat tweede deel eindigde in een deceptie, niet in het minst omdat Bon Boys ook nog een strafschop miste bij een 2-1 achterstand. Een misser met gevolgen, want in het resterende deel slaagde het elftal er niet meer in de schade te repareren.

In het begin zag het er nog niet naar uit dat het door blessures en vakanties gehavende Bon Boys onderuit zou gaan, want de ploeg begon uitstekend aan de laatste zeven minuten van de eerste helft. Zo doken de jonge buitenspelers Wessel Witbreuk en Mick Beusenberg binnen een paar minuten tijd al alleen voor het doel van Columbia op, maar beide keren kwam de Apeldoornse goalie als winnaar uit de strijd.

Een vroege tweede treffer zou ongetwijfeld de angel uit de wedstrijd hebben gehaald, maar het tegenovergestelde gebeurde. Door de zware regenval was het grasveld doorweekt en op meerdere plekken lagen er zelfs plassen. Uit die omstandigheden haalde de thuisploeg het voordeel. Columbia is een fysiek sterke ploeg, die graag het gevecht aangaat en zo’n wedstrijd werd het.

De gastheren, die met twee diepe spitsen speelden, kozen vanaf de eerste minuut voor het wapen van opportunisme. Lange ballen, en van daaruit duelleren. Bon Boys had daar niet het gepaste antwoord op, waardoor je aan alles voelde dat het duel de verkeerde kant op ging. Columbia won de duels, pikte de tweede ballen op, en zorgde voor vertwijfeling bij de bezoekers. Toch kwam de gelijkmaker na acht minuten ietwat gelukkig tot stand. Een indraaiende vrije trap werd door iedereen gemist en verdween tot verbazing van de vele toeschouwers uit Haaksbergen in het doel: 1-1.

Vanaf dat moment was Bon Boys van slag en hoewel ook de 2-1 vanuit Bon Boys oogpunt ongelukkig tot stand kwam, kon je er in die fase op wachten dat het fout zou gaan. Toch leek Bon Boys alsnog een punt aan het duel over te houden, nadat Wessel Witbreuk na een individuele actie in het strafschopgebied ten val werd gebracht.

Afgelopen donderdag in de bekerwedstrijd tegen Rood Zwart schoot Bon Boys alle penalty’s feilloos binnen, maar dit keer ging het bij die ene poging mis. Erik Makkink koos voor de optie om de bal hard recht door het midden in het doel te schieten, maar de doelman van Columbia bleef staan en ranselde de bal uit het doel. Zo’n middag was het dus voor Bon Boys. In de slotfase was Bon Boys nog wel een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar de tijd was te kort om de eerste nederlaag van het seizoen te voorkomen.

Dat kun je zuur noemen, als je alles van de voorbije week bij elkaar optelt, maar aan de andere kant liet de ploeg zich in het grootste deel van de tweede helft ook te makkelijk aftroeven in het man-op-man-gevecht. Door de offensieve strijdwijze van Columbia lag er volop ruimte om telkens uit te breken, maar ook aan de bal was het spel niet goed genoeg. Het was te slordig, te gehaast en na het goede begin was het verval in alle linies te groot, waardoor Bon Boys na zes duels zonder nederlaag noodgedwongen afscheid moest nemen van de eerste periodetitel.

 

Over