Headlines

Na zilver nu brons voor Jorien ter Mors

Door op november 12, 2017

Na zaterdag op de 1500 meter al zilver te hebben gewonnen, moest Jorien ter Mors uit Enschede zondag op de 1000 meter genoegen nemen met de derde plaats tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Op deze afstand moest ze twee Japanse dames voor zich dulden. Nao Kodaira was op deze afstand oppermachtig met een tijd van 1.13,99. In een rechtstreeks duel werd de Japanse Miho Takagi (1.14,45) tweede en Ter Mors (1.14,65) derde. Na afloop verklaarde Ter Mors best wel tevreden te zijn over haar gereden tijd.

Zaterdag op de 1500 meter ging het goud naar Miho Takagi (1.54,68), het zilver was voor Jorien ter Mors in een tijd van 1.55,44 en het brons ging naar Lotte van Beek in 1.56,34. Ireen Wüst werd op deze afstand vierde, maar stelde zondag teleur met een elfde plaats op de 1000 meter. De Japanse suprematie was zeer groot, want op alle zes afstanden bij de dames ging de winst naar Japan, inclusief de ploegenachtervolging waar Nederland, met Wüst, Ter Mors en De Jong, tweede werd.

Over