Headlines

Spectaculair slot De Mors – VZ&PC: 12-12

Door op november 12, 2017

De waterpolo wedstrijden tussen het Rijssense De Mors en VZ&PC uit Vriezenveen zijn meestal ontmoetingen waar de uitslagen over en weer worden verdeeld. In de derby van afgelopen zaterdag had de Vriezenveense ploeg na 3 periodes continu een voorsprong van 2 a 3 doelpunten . Deze had nog meer kunnen zijn als de vele kansen die de VZ&PC ploeg kreeg beter waren benut. Na de eerste periode stond de Vriezenveense ploeg op een riante 2-5 voorsprong en een aantal mogelijkheden die onbenut werden gelaten. Ook in de tweede periode behield VZ&PC een 4-7 voorsprong.

Pas in de derde periode kwam De Mors op stoom met 2 snelle doelpunten waarna het niet afmaken van een riante kans De Mors wel profiteerde en de gelijkmaker produceerde 7-7. Sportel en Bloemhof zorgden er voor dat VZ&PC weer met een 7-9 voorsprong de laatste periode kon ingaan nadat tot 2x toe een onder tal met succes werd overleefd. Een spectaculaire laatste periode volgde , een snelle doortikbal van De Mors verkleinde de voorsprong 8-9 en VZ&PC niet kon profiteren van een overtal. Nu had De Mors de kans om langs zij te komen door overtal maar wist niet tot scoren te komen. VZ&PC kreeg 2x de mogelijkheid om door overtal de voorsprong uit te bouwen maar had ook geen succes. De Mors deed het beter door nu wel door overtal de gelijkmaker te scoren 9-9.

Ook VZ&PC had nu wel succes om door overtal te scoren en ging weer met 9-10 aan de leiding. Een 2 meter doelpunt van De Mors 10-10 met nog 2 minuut te spelen leek VZ&PC met lege handen te komen eerst door ondertal en een strafworp tegen 12-10 en met nog 45 sec te gaan leek het onhaalbaar om nog enig resultaat te boeken. Op 40 seconden trof een snoeihard schot van Niek Sportel de Mors doelman boven zijn hoofd 12-11 . VZ&PC rook nog kans een vrije bal buiten de 5 meter werd op 4 seconden wederom door Sportel hard en laag langs de Mors doelman geschoten en eindigde deze derby in remise 12-12.

Periode standen 2-5, 2-2, 3-2 en 5-3.

 

Over