Headlines

SISU op weg naar een rookvrij sportcomplex

Door op november 12, 2017

Het bestuur van SISU zal er blij en gelukkig van worden wanneer rokende leden en gasten deze oproep ter harte nemen en besluiten niet te roken op het sportcomplex. Het bestuur hoopt dat deze oproep zal bijdragen aan een beter bewustzijn van wat roken kapot kan maken, en dat vooral de jeugd niet start met roken. De kantine is al jaren rookvrij, maar ook rondom de accommodatie wil men graag rookvrij houden. Alle plekken binnen het sportcomplex, zoals langs de atletiekbaan en het terras zijn rookvrij. “Sporten is gezond en roken niet. Roken en sport passen niet bij elkaar. Wij willen kinderen een rookvrije sportomgeving bieden”.

De campagne die momenteel bij de Hartstichting loopt, was overigens gericht op bewustwording. Hiermee wilden ze het publiek bewustmaken van het feit dat kinderen gedrag kopiëren en dat volwassenen een voorbeeldfunctie hebben. ‘Zien roken, doet roken’ . Er hangen bij SISU bordjes van de Hartstichting op het complex met de tekst Rookvrij!

SISU stimuleert al langer dat er niet mag worden gerookt op en rond het complex, de mensen zijn er vrij snel aan gewend geraakt en ze krijgen overwegend positieve reacties. “We geven onze sportende jeugdleden graag het goede voorbeeld, ook als het gaat om roken en sporten. Een combinatie waar wij binnen onze vereniging graag een einde aan willen maken”. Naast een rookvrij complex is SISU ook gestart met de ‘gezonde kantine’.

De gezonde kantine wordt enthousiast onder de loep genomen. SISU gaat de komende periode het assortiment in de kantine nog verder aanpassen en uitbreiden, zodat ook zij straks kan spreken van een “Gezonde kantine”.

Het afgelopen seizoen was er op wedstrijddagen al vers fruit, yoghurt met muesli, broodjes gezond, huisgemaakte tosti’s en zelfgemaakte soep verkrijgbaar. “We zijn ze op zoek gegaan naar manieren om de kantine stap voor stap ‘gezonder’ te maken. Voeding en sport zijn een winning team”.

Over