Headlines

NKC’51 begint met een ruime 31-21 overwinning

Door op november 12, 2017

Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie tegen Spirit uit Voorthuizen. Na een goede voorbereiding was men optimistisch gestemd over een goede afloop van het duel. Voor de redelijk goed gevulde tribunes begon de thuisploeg zenuwachtig tegen Spirit en was de tussenstand na 5 minuten 2-4. Daarna herstelde de thuisploeg zich prima en na 8 minuten nam het zelfs een 7-4 voorsprong. Na een zeer goede periode nam de thuisploeg een beslissende 12-8 voorsprong en via een tussenstand van 15-10 werd er gerust bij een stand van 16-11.

In de tweede helft liet de thuisploeg duidelijk zien wie de bovenliggende partij was in deze ontmoeting. Een groot pluspunt was dat meerdere schutters van NKC’51 zich deze avond lieten zien, ook het rendement uit de toegekende vrije ballen was bijna 100%. In verdedigend opzicht is de ploeg al wekenlang goed bezig en geeft het weinig weg aan de tegenstander. Via tussenstanden van 18-12 en 25-15 won de thuisploeg uiteindelijk dik verdiend met 31-21. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen omdat in de laatste 10 minuten van de wedstrijd het scorend vermogen wel te laag was.

De overwinning geeft veel vertrouwen richting de wedstrijd van volgende week tegen de eeuwige rivaal Rigtersbleek. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 18.40 uur en wordt gespeeld in de Pathmoshal.

Over