Headlines

Vijf jaar SVGT

Door op oktober 18, 2017

Het is feest! En niet zomaar feest. Nee… Een jubileum zelfs! De SVGT (Supportersvereniging Gemeente Tubbergen) bestaat 5 jaar. En dat moet gevierd worden. Ja, u leest het goed, dat moet! Bij FC Twente valt er namelijk al jaren helemaal niets te vieren. Tsja, dan moeten we zelf maar redenen bedenken om een feestje te bouwen. Het scheelt, daar zijn Tukkers over het algemeen wel goed in en 5 jaar SVGT is daar een goede gelegenheid voor. Ikzelf ben kort na de oprichting van deze mooie vereniging lid geworden. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Er is namelijk niets mooier dan de wedstrijden te bezoeken met de SVGT.

Door mijn werktijden in het weekend kan ik niet vaak naar een wedstrijdje van ons cluppie. Toch hou ik mijn jaarkaart aan en vind ik niets mooier dan, samen met mijn maatje Adri, op een mooie zaterdagavond naar De Veste te gaan. De bus pikt ons op bij café Morshuis en daar begint dan ook meteen ons avondje uit. Heerlijk voorbeschouwen, iedereen kent elkaar en er heerst altijd een topsfeer. Nou ja… Op de heenweg dan. De spelers van FC Twente zorgen er geregeld voor dat de sfeer op de terugweg heel anders is dan de heenweg. Maar zelfs dan is het nog gemoedelijk gezellig. Maar wat ik echt bijzonder vindt is dat lid zijn van, en meegaan met de SVGT voor iedereen mogelijk is. Met de bus meereizen naar Enschede kost slechts € 100,- per seizoen!! Een flesje bier, een blikje fris of een wijntje in de bus kost maar een eurootje en er gaan ook nog eens volop Twentse tappas rond op de heen- en de terugweg.

Eenmaal bij het stadion aangekomen gaan de praattafels de bus uit, gaat de radio op 10 en bouwen we, samen met vele andere supportersverenigingen, al een mooi feestje vooraf. Ook de jaarlijkse feestavond en andere activiteiten zijn altijd low budget en erg gezellig. En dit kan allemaal omdat het bestuur en alle vrijwilligers binnen deze vereniging liefhebbers zijn. Er hoeft geen winst te worden gemaakt. Het moet goed, gezellig en betaalbaar blijven. En dat is de afgelopen 5 jaar gelukt, en hopelijk gaan we er nog zeker 50 jaar mee door! Aan alle leden van de SVGT, maar vooral het bestuur en al die vrijwilligers die er zoveel vrije tijd in stoppen: Van harte gefeliciteerd! Klasse! Nu maar hopen dat de jongens van het eerste elftal een beetje punten gaan halen, zodat we ook volgend seizoen op de zaterdag en zondag kunnen blijven gaan! Aan onze support zal het zeker niet liggen……

Foto: Visschedijk

Over