Headlines

Pim Ronhaar hoopt ooit wereldkampioen veldrijden te worden

Door op oktober 18, 2017

Wie is Pim Ronhaar?

Pim Ronhaar is een jongen van 16 jaar oud. Geboren in Almelo en woont in Hellendoorn.

Wanneer ben je begonnen met wielrennen?

Het is nu 3 jaar geleden dat ik ben begonnen met veldrijden/ wielrennen. Ik hoop nog lang door te kunnen gaan.

Hoe kwam je erbij om te gaan wielrennen?

Ik reed eerst altijd voor de Fun Kids Triathlons maar reed ook graag toertochten in het bos. Toen heeft mijn vader voor mij een crossfiets aangeschaft zodat ik op de weg en in het veld kon rijden. Mijn neven fietsten toen zelf ook bij CC75 en dat leek mij ook interessant ik heb toen een licentie aangevraagd en ben aangesloten bij CC75 en zo fietste ik mijn eerste wedstrijdjes

Wie is jouw idool?

Dit is een lastige vraag. Ik vind dat Sven Nys een mooie carrière heeft gehad en de sport veldrijden heel groot heeft gemaakt

Voor welke vereniging(en) heb jij je wedstrijden gereden?

Ik ben begonnen bij CC75 in Nijverdal, daarna ben ik naar AWV De Zwaluwen gegaan in Almelo omdat daar meer concurrentie was om tegen te trainen daarna ben ik gevraagd voor een Belgische crossploeg Lares-Doltcini Cyclingteam en vanaf 1 jan 2017 rijd ik dus voor Lares-Doltcini en heb hier een contract tot eind 2019.

Wat zijn tot nu toe je mooiste wedstrijden, ervaringen, overwinningen?

Mijn mooiste wedstrijd is tot nu toe superprestige Gavere ik had absoluut niet verwacht om deze cross te winnen. Vanaf dat moment is het snel gegaan ik reed veel podium plekken in grote crossen en won ook nog de superprestige Middelkerke. Ik ben ook heel blij met mijn derde plek op het NK veldrijden.

Wat zijn je doelen voor dit seizoen?

Zoveel mogelijk podium rijden, ik heb nu al 3x podium gereden als 1e jaars junior en dat is best knap vind ik zelf. Ik rij sterke wedstrijden op dit moment, nu is het de bedoeling dat we de lijn stijgend houden en er geen verval in komt maar dat komt wel goed met de begeleiding die ik nu rond om mij heb. Ik hoop ook dat ik wereldbekers mag rijden en mee mag doen aan het EK en WK veldrijden.

Pim Ronhaar
Europees kampioenschap Tabor

Wat hoop je te bereiken in de wielersport?

Een mooie carrière met veel hoogte punten. Het doel is natuurlijk om wereldkampioen veldrijden te worden bij de Elite. Maar ik weet dat je dit niet zomaar even doet. Je moet er hard voor trainen maar vooral veel voor laten.

Is het wielrennen te combineren met school?

Ja heel goed. Ik zit nu op het CSE in Zwolle en hier kan ik mijn school goed combineren met mijn sport. We trainen dan in de ochtend en daarna ga ik naar school.

Wat vind je van de wielersport in Twente?

Het is heel erg gegroeid in de laatste jaren. We hebben natuurlijk veel goede renners op de weg maar ook in het veld. Zoals Sophie de Boer, Joris Nieuwenhuis, Gertjan Bosman. We hebben ook een mooie MTB route lopen door de bossen en daar komen ook veel mensen op af.

Wat vind je van Sport In Twente?

Ik vind het een mooie website. Verder vind ik het ook belangrijk dat de sport veel aandacht krijgt. Ik ben daarom ook blij dat er zulke websites bestaan die de sport en sporters aandacht geven.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Over