Headlines

Achilles’12 wint Hengelose derby van ATC’65

Door op oktober 15, 2017

Achilles’12 heeft zaterdagavond op eigen veld de Hengelose derby tegen ATC’65 in de slotfase met 3-2 weten te winnen. De gasten namen in de eerste helft door een doelpunt van Jasper Scholten na ruim twintig minuten spelen een 0-1 voorsprong en dat betekende ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Achilles’12 met andere gedachten uit de kleedkamer, maar het was opnieuw Scholten die na zeven minuten roet in het eten gooide en de 0-2 liet aantekenen. ATC’65 leek de winst binnen te hebben, maar had niet op de veerkracht van de thuisclub gerekend. Achilles’12 kreeg wel de medewerking van de gasten die binnen het beruchte zestien meter gebied een overtreding maakten en van dit buitenkansje werd door de thuisclub gretig gebruik gemaakt.

Tien minuten na de benutte strafschop kwam Achilles’12 langszij. De verdediging van ATC’65 werd uit elkaar gespeeld en Achilles’12 scoorde van dichtbij de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd viel alsnog de beslissing en opnieuw had Achilles’12 niet over geluk te klagen. Doelman Rob Heerink gooide de bal in de voeten van een Achilles’12 speler, die bedacht zich geen moment en lepelde de bal over Heerink heen en bepaalde, misschien geflatteerd, de eindstand in deze stadsderby op 3-2.

Over