Headlines

SVZW krijgt het sterke ASV Dronten op bezoek.

Door op oktober 12, 2017

Zaterdag 14 oktober staat er voor SVZW een thuiswedstrijd op het programma tegen ASV Dronten. ASV Dronten kwam vorig jaar uit in de hoofdklasse, maar aan het eind van het seizoen degradeerde het team naar de 1e klasse. Het 1e elftal van ASV Dronten staat in het seizoen 2017-2018 onder leiding van Raymond Schuurman. Een bekende naam in het amateurvoetbal. ASV Dronten wil graag weer terug keren naar de hoofdklasse. Maar of dat lukt is maar de vraag, want de concurrentie is groot in de 1e klasse. De start van het seizoen verloopt stroef. Slechts 2 punten werden er tot nu toe gehaald.

SVZW is wel goed aan de competitie begonnen. Na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen. Afgelopen zaterdag in Emmeloord leek het er na de eerste helft op, dat SVZW de wedstrijd zou gaan verliezen. 2-0 achter tegen een veel sterker Flevo Boys. Maar in de tweede helft toonde het elftal karakter door te blijven strijden voor een goed resultaat. Eerst was het Maarten Jansen die een fout van de doelman fraai afstrafte. Ferdi ter Avest schoot daarna een vrije trap kiezel hard in de kruising. En zo kwam er dus toch een gelijkspel uit bus.

Zaterdag dan de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, tegen ASV Dronten. Een ploeg die vooraf werd gezien als een van de favorieten, ondanks de magere seizoenstart. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden om te winnen. ASV zal proberen om met een overwinning te vertrekken uit Wierden. Hoge ogen gooien dit seizoen dat is de doelstelling van SVZW. Thuis wedstrijden winnen is daarbij heel belangrijk. Trainer Philip Agteres wil in elk geval een homogene groep van de selectie maken. Gelet op de samenhorigheid en sfeer in de selectie is hij daar al aardig in geslaagd. En dat is dan ook de basis voor goede resultaten. De wedstrijd tegen ASV Dronten begint om 14:30 uur.

Over