Headlines

Nederlandse klootschieters naar Ierland

Door op oktober 11, 2017

Een delegatie Nederlandse klootschieters, bestaande uit de man, vrouw en de beste twee junioren, zullen woensdag 11 oktober afreizen naar Ierland om deel te nemen aan de King and Queen of the Roads. Deze wedstrijd wordt jaarlijks verschoten in Ballincurrig, een klein dorpje boven Cork. Tijdens deze wedstrijd zullen de Nederlanders tegenstanders uit Duitsland en Ierland tegenkomen.

Senioren

Bij de senioren zullen dit jaar Jos-Bert Aalbers en Silke Tulk Nederland vertegenwoordigen. Beide sporters zijn al eerder naar Ierland geweest om deel te nemen aan deze wedstrijd. Aalbers gooide in 2015 voor het eerst het parcours van ongeveer 2.5 kilometer. Helaas strandde hij destijds in de halve finale. Tulk gaat dit jaar voor de negende keer en gaat op jacht naar haar vierde overwinning. Eerder won ze de Queen of the Roads in 2009, 2012 en 2014.

In de halve finale bij de dames staan dit jaar o.a. titelverdedigster Kelly Mallon, Duits kampioene Anke Klöpper en meervoudig winnares Carmel Ryan. Er is nog één plek in de halve finale te vergeven. Deze plaats zal komend weekend worden ingevuld tijdens een open kwalificatiewedstrijd in Ierland. De Nederlandse dames Lindsay Leussink en Marleen Hoffmann reizen zaterdag al naar Ierland om een gooi te doen naar deze laatste startplek. Mocht één van de twee dames de halve finale halen, dan treffen zij Tulk en Mallon als eerste tegenstanders op vrijdag. Alleen de winnaar van die halve finale zal doorgaan naar de finale op zondag.

Aalbers zal het zaterdagochtend opnemen tegen de titelverdediger Thomas Mackle uit Noord-Ierland en All-Ireland kampioen Martin Coppinger. In de andere halve finale bij de heren zal o.a. de Duitse kampioen Ralf Look deelnemen.

Junioren
Bij de junioren zullen Suzan Zieverink en Mirco Breuker in actie komen. Zij gooien een duo-wedstrijd, waarbij ze om de beurt een schot mogen doen. Zij nemen het op tegen een duo uit Ierland en Duitsland. Zieverink en Breuker wisten zich te plaatsen voor deze wedstrijd door in Nederland de Grolsch Champions Tour te winnen. Jari Sturm en Julia Heiken verdedigen de Duitse driekleur, Conor Creedon en Hannah Cronin zijn de Ierse afgevaardigden in deze wedstrijd.

Over