Headlines

Teleurstelling in het kamp van Springendal Set-Up ‘65

Door op oktober 10, 2017

In de eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Peelpush, verloor het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 met 3-2. Het zorgde voor teleurstelling in het Set-Up ’65 kamp, want de ploeg voelde naderhand dat er meer in had gezeten. De spirit was er zeker, maar het benodigde lef en zelfvertrouwen ontbraken nog in de grotendeels nieuwe selectie van de trainers Brahim Abchir en Ronald Leussink. In deze uitwedstrijd kon Set-Up ’65 geen beroep doen op Jaimie-Lee Morrow aangezien de vereiste papieren nog niet beschikbaar waren.  Dat was natuurlijk al een eerste domper voor de selectie. Dat liet het team in de eerste set niet blijken, want met verfrissend volleybal legde men Peelpush haar wil op. Mooie passes, veel servedruk en goede scores leiden tot een duidelijke 25-16 setoverwinning voor de Ootmarsumse meiden. “Het is eigenlijk onverklaarbaar hoe we dan in de tweede en voor een deel in de derde set diezelfde vastigheid missen,” blikt assistent trainer Ronald Leussink terug. “Zij krijgen de punten door onze fouten en dat heeft dan alles te maken met geloof in je eigen kunnen,” is de analyse van de trainer.

De tweede set werd met 25-21 een prooi voor Peelpush. Ook het derde part gaf nog niet direct een beter Set-Up ’65 te zien en met 24-18 leek de thuisploeg uit Meijel een voorsprong in sets te nemen. Vanaf dat moment begon het aan Set-Up kant weer te lopen en kwam het Ootmarsumse team nog knap terug naar 24-23, maar daar bleef het bij en dus pakte Peelpush alsnog de set. Het goede gevoel uit het laatste gedeelte van die derde set namen de dames echter wel mee naar de vierde. De combinatie Inge Molendijk en Marianne  Het Lam-Scholten functioneerde prima, terwijl ook Daphne Giesselink brutaler ging spelen. Het was ook mooi te zien dat Kiki von Piekartz, die vaak ‘koud’ van de bank kwam, met lef serveerde en daardoor haar inbreng kende.  Op de buitenkant was het ‘de oude’ Marleen van Benthem, die regelmatig de handjes opzocht en daardoor vaak wist te scoren. Dames 1 van Springendal Set-Up ’65 toonde zich de betere ploeg en won dan ook verdiend met 25-20.

Met een dergelijke setwinst wil je die lijn doorzetten. Dat lukte echter niet. Peelpush kwam beter uit de startblokken en name een 8-6 voorsprong. Set-Up ’65 knokte zich naar 9-9, maar liet de kans op 10-9 liggen. Daaruit putte de Meijelse ploeg moed en besliste het duel met een 15-11 setwinst. “Het is balen, omdat we verloren hebben. Achteraf besefte iedereen dat er meer had ingezeten en we eigenlijk de pot naar ons toe hadden moeten trekken. Het is moeilijk om er direct een vinger op te leggen. In onze acties waren we net niet agressief genoeg en dat heeft met lef en zelfvertrouwen te maken.  In potentie beschikken we echt over een goed team en als trainers zijn we erg te spreken over de geweldige inzet van deze selectie. Ze werken keihard op de training en het is ook, ondanks de vele mutaties, in korte tijd een heel hecht team geworden. Dat geeft ons als staf veel energie. Je ziet  dat individuen veranderen, omdat de saamhorigheid groot is en dat is een belangrijk gegeven om met veel vertrouwen uit te kijken naar de volgende wedstrijden.

Zaterdag spelen we thuis tegen Coolen Alterno en dat wordt een mooie graadmeter. Opnieuw een uitdaging voor onze meiden, die vooral met lef en geloof in eigen kracht in het veld moeten staan,” aldus Ronald Leussink. Dames van Springendal Set-Up ’65 speelt zaterdag 14 oktober om 18.00 uur tegen Alterno en vervolgens komt ook nog eens heren 1 aan de bak, die om 20.00 uur hun wedstrijd tegen Sovoco spelen. Super Saturday in de Schalm dus.

Foto bovenaan: Herman Zandhuis

Over