Headlines

Sportlust Vroomshoop en SV Almelo delen de punten

Door op oktober 9, 2017

Sportlust Vroomshoop heeft thuis met 1-1 gelijk gespeeld tegen sv Almelo. De vele regenval van zaterdag deed de consul van sportpark De Bosrand in Vroomshoop besluiten dat er naar kunstgras uitgeweken moest worden. Aangezien het weer op zondag prima was, hadden veel mensen de gang naar het sportpark gemaakt om te zien of Sportlust ook haar tweede thuiswedstrijd in winst zou kunnen omzetten. Ook de Almelose supporters hadden een plekje gevonden langs het Vroomshoopse kunstgras.

De openingsfase was duidelijk voor Almelo. De Blauwwitten wonnen alle duels op het middenveld en zochten van daaruit de aanval. Al na 8 minuten stond Sportlust niet goed te verdedigen bij een ingooi en werd in een scrimmage de 0-1 binnen geschoten. Na een kwartier kwam Sportlust beter in de wedstrijd. De thuisploeg werd iets rustiger in het balbezit en trok het spel naar zich toe, al werd er nog iets te veel de lange bal gespeeld. Als ze via het middenveld gingen voetballen, waren ze direct gevaarlijk. Matthew Schuurs werd door Toon van Dam richting de goal gestuurd, maar kwam net niet met zijn passen uit.

Kort daarna werd Dinand Hankamp richting de uitkomende keeper gestuurd. Uit de stuiter wilde hij de bal over de keeper in het doel werken. Zijn boogbal kwam niet goed uit. Ook Almelo breekt zo nu en dan nog uit. Hun nummer 10 Roling gooit op de rand van het strafschopgebied zijn trukendoos open en kan uithalen, maar Tom Uitzetter kan net redden. Aan de andere kant krijgt Tim Spoor het op zijn heupen. Hij steekt het halve veld over richting het strafschopgebied, tot een verdediger hem hard onderuit haalt. De vrije trap op ongeveer 20 meter afstand die volgde, werd door Allard Hankamp vol in de muur geschoten. Zo ging de achterstand mee de rust in.

Na de thee was Sportlust duidelijk de betere ploeg. Almelo ging fysieker spelen om de voorsprong te verdedigen en de scheids liet dat toe of deed het af met een gele kaart. Maar Sportlust zette via de flanken enkele goede aanvallen op. Na een uur viel de 1-1. Tim Spoor kopte de gelijkmaker binnen uit een goede corner van Anderson Lusseveld. Daarna bleef de thuisploeg zoeken naar de winnende. Tim Spoor was op de linkerflank bijna uit de wedstrijd getrapt, maar ook op de rechterflank waar, Thabby Berenst heel goed inviel en de jonge Matthew Schuurs zijn tegenstander(s) weer een aantal keer in de luren legde met mooie acties, werden mooie aanvallen op gezet.

Het publiek ging er goed achter staan. En de kansen kwamen ook. Een goede voorzet van Thabby Berenst komt net niet bij Toon van Dam op zijn hoofd. Kort daarna wordt Dinand Hankamp alleen richting de keeper gestuurd maar schiet de bal tegen de keeper. Ook Thabby zet op de helft van Almelo een mooie aanval op, krijgt de bal terug in het strafschopgebied en lijkt van dichtbij binnen te kunnen werken in de kleine ruimte, maar stuit op de keeper in de korte hoek. In de slotfase kwam Almelo er amper nog uit, maar omdat Sportlust de kansen niet weet af te ronden, blijft het bij 1-1. Gezien het veldspel van vooral de tweede helft en de vele goede kansen, voelde dit als het verlies van twee punten voor Sportlust.

Aanstaande zondag volgt een uitwedstrijd bij Sportclub Overdinkel. Om in het linkerijtje te blijven, moet daar een resultaat gehaald worden door de Vroomshopers.

Over