Headlines

Bon Boys te sterk voor WSV en pakt tweede zege van het seizoen.

Door op oktober 9, 2017

Drie wedstrijden gespeeld, zeven punten. Vier doelpunten voor, eentje tegen en een gedeelde eerste plek op de ranglijst: bij Bon Boys had iedereen vooraf voor deze cijfers getekend. De seizoenstart van de debutant mag er zijn. Het positieve is ook dat er  geen gestolen punt bij zat en met een beetje meer fortuin tegen Luctor et Emergo had er zelfs nog iets meer in kunnen zitten. Na de moeizame wedstrijd bij Vogido was de ploeg nieuwsgierig naar het vervolg, want met WSV kwam er na Luctor opnieuw een club met ambities naar De Greune. De roemruchte Apeldoornse club mocht dan de eerste twee duels hebben verloren, de zwart-witten hebben een 20-koppige selectie waarmee het dit seizoen hoge ogen wil gooien. Bon Boys – met jeugdspeler Mick Beuzenberg in de basis – ging die uitdaging aan en het was zondag mooi om te zien dat de ploeg van Berthil ter Avest wel respect, maar geen ontzag toonde voor een ploeg die de laatste jaren op een veel hoger niveau speelde.

Het spel aan beide kanten was af en toe best slordig en rommelig, maar beide teams speelden met een grote intensiteit waardoor het tempo vanaf de eerste minuut hoog lag. Ondanks dat er voor rust niet al teveel kansen waren was het daarom toch boeiend om te zien, omdat Bon Boys en WSV elkaar uitdaagden. Waar Bon Boys tegen Vogido te vaak een afwachtende houding aannam in de duels, zat de ploeg er nu bovenop en dat was ook nodig tegen de balvaardige gasten. De enige kans in die eerste helft was voor WSV, maar die werd wel ingeleid door Bon Boys na een foute breedtepass. Tot opluchting van alles en iedereen bij Bon Boys mikte de spits van WSV van dichtbij naast. Verder gaf Bon Boys niets weg, maar de ploeg kon aan de andere kant ook weinig gevaar stichten. Er waren een paar momenten in het strafschopgebied, maar de echte mogelijkheid zat er niet bij.

Na de evenwichtige eerste helft kantelde het duel na de pauze. Bij de bezoekers was het beste er af en dat was de verdienste van het gretige Bon Boys dat langzaam maar zeker steeds dichterbij het Apeldoornse doel kwam. Halverwege de tweede helft kwam de verdiende voorsprong op het bord. De fraai aangesneden vrije trap van Milan Bultman werd door Martijn Schuur minstens zo mooi binnengekopt. Met een majestueuze boog verdween de bal in het doel: 1-0. Vanaf dat moment speelde Bon Boys een gewonnen wedstrijd. Bij WSV nam de onderlinge irritatie toe en met een beetje meer precisie in de afwerking had de thuisploeg het duel vroegtijdig in het slot kunnen gooien. In de slotfase gooide WSV een vierde spits erbij, en bracht Bon Boys als antwoord een extra verdediger. Hoewel WSV het wel probeerde, stond de defensie van Bon Boys als een huis.

De beste kansen bleven voor Bon Boys, maar uiteindelijk bleef het bij die ene treffer van Martijn Schuur. Daardoor boekte Bon Boys een verdiende overwinning in een wedstrijd die vanaf het begin tot het eind interessant was om te zien. Bon Boys liet zich daarin van de beste kant zien als collectief. Er stond zondag een elftal dat voor elkaar door het vuur wilde gaan en dat betaalde zich uit in de tweede driepunter op rij. Een prima opsteker voor de komende weken. Komende zaterdag  wacht Bon Boys het saillante treffen met SDC’12, dat zoals bekend wordt getraind door een oude bekende, Gerard Bos. Dat treffen zal ongetwijfeld weer de nodige hilarische momenten opleveren langs de lijn. SDC’12 maakte zondag indruk door TVC’28 in eigen huis te verslaan. De ploeg uit Denekamp staat na drie duels op zes punten.

Over