Headlines

TOP trekt aan het kortste eind tegen Rood-Wit

Door op oktober 8, 2017

Na voorgaande thuiswedstrijd stond TOP afgelopen zaterdag wederom tegenover een onbekende tegenstander in Vroomshoop. Ditmaal was het Rood-Wit uit Wezep dat op bezoek kwam. Rood-Wit heeft enkele wedstrijden minder gespeeld, maar wist in de gespeelde wedstrijden geen enkel punt te behalen. Voor TOP was het zaak om te winnen, om afstand te nemen van de onderste plekken.

Na een stroef begin, was het TOP die voor de eerste vakwisseling zorgde (2-0). Deze voorsprong werd binnen 2 minuten net zo makkelijk weggegeven, en zo kon Rood-Wit langszij komen. Na een kwartier gespeeld te hebben, was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De hele eerste helft ging de stand gelijk op. TOP wist weliswaar telkens de voorsprong te nemen, en een enkele keer op een marche van twee doelpunten te komen, maar Rood-Wit scoorde goed mee. De ruststand werd bepaald op 9-9.

In de tweede helft was het Rood-Wit die de rollen omdraaide, en de voorsprong pakte. Wat Rood-Wit in de eerste helft wel goed deed, namelijk mee scoren, kon TOP niet opbrengen in de tweede helft. Na de voorsprong voor Rood-Wit, breidden de gasten dit uit naar vier doelpunten verschil (13-17). TOP had moeite om in te lopen op Rood-Wit, en deed dit pas na 17-20. Rood-Wit scoorde niet meer, maar voor TOP begon de tijd te dringen om nog een goed resultaat binnen te halen. In de laatste minuut werd de aansluitingstreffer nog genoteerd, maar dit zou het laatste doelpunt van de wedstrijd zijn. Eindstand 19-20. Een terecht verlies voor TOP geen beste wedstrijd speelde. Hierdoor moet TOP blijven vechten voor klasse behoud in de 2e klasse.

Voordat alle korfballers de zaal weer in gaan, moet er aankomende zaterdag eerst gespeeld worden tegen koploper Exakwa uit Lelystad. Aanvang 15:30 uur.

Over