Headlines

Amicitia komt te kort tegen nummer twee HKC

Door op oktober 8, 2017

Na twee weken op rij de punten te hebben gepakt, ging Amicitia zaterdag vanuit Hardinxveld-Giessendam met lege handen naar huis. Het tweede team van Amicitia wist wel de punten mee terug te nemen door te winnen met 6-18 bij HKC.

Op een regenachtige dag ging de wedstrijd van start. Het lukte de Vrienzenveense formatie eindelijk om eens sterk te beginnen aan de wedstrijd, en keek daarom na een aantal minuten tegen een 1-3 voorsprong aan. Helaas liet HKC dit niet zomaar gebeuren, en kwam vervolgens terug tot 5-3 en even later zelfs tot 8-4. Amicitia had het verdedigend prima staan, maar slaagde er niet in om aanvallend mee te komen met de thuisploeg. Voor rust kan Amicitia nog een punt dichterbij komen, waardoor er in de rust een stand van 9-6 op het scorebord staat.

Na rust werd er meteen gescoord en was het gat nog maar 2: 9-7. Toch liet HKC zien dat het beter is, en vergrootte de voorsprong meteen weer tot 11-7 en later tot 14-8. Dan volgt er een fase waarin Amicitia sterker wordt en waarbij het aanvallend beter gaat lopen. Helaas wordt het verdedigend dan niet voldoende dicht gehouden. De ploegen scoren om de beurt, waardoor het Amicitia maar niet lukt om aan te sluiten. Dichterbij dan 4 doelpunten kan de ploeg niet komen. HKC kan de wedstrijd uitspelen en zet de eindstand op het scorebord: 20-15.

Over