Headlines

Tara Grashof: “Als ik bij de selectie afval wil ik gaan tennissen”

Door op september 27, 2017

Wie is Tara Grashof?

Ik ben 27 jaar en woon in De Lutte. Sinds 2003 speel ik bij Borhave in Borne. Vanaf mijn 17de speel ik in dames 1 en sinds vorig seizoen spelen we in de eredivisie.

Hoe zag jouw handballoopbaan er tot nu toe uit?

Mijn handballoopbaan is begonnen in De Lutte toen ik zeven jaar oud was. Vanaf 2003 ben ik bij Borhave gaan handballen. Hier ben ik in de B-jeugd begonnen en ik speel nu alweer een paar jaar in dames 1.

Gespeeld in Oranje?

Ja. Ik heb in Oranje gehandbald van mijn 14de tot mijn 17de. Ik heb destijds veel mee gemaakt waaronder het EK, WK en de Olympische Spelen. Dat was erg bijzonder.

Kun je enkele namen noemen met wie je hebt samen gespeeld?

Lisanne Legtenberg, Marlin Wissink en Martine Smeets.

Afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Cabootergroep Venlo. Hoe ging het?

Iedereen was toch wel gespannen voor de wedstrijd. Je hebt toch weer een vrij nieuw team. Er zijn veel speelsters geblesseerd en gestopt. We hebben er dit seizoen ook vijf nieuwe speelsters bij gekregen. Dat is dan altijd even wennen aan elkaar. De dekking stond verrassend goed. We waren collectief aan het verdedigen. In de aanval creëerden we veel kansen. Deze werden helaas niet altijd benut waardoor we het ons zelf eigenlijk onnodig moeilijk maakten. Bij rust stond het 10-11. De tweede helft ging het ook gelijk op. Twee minuten voor tijd stonden we nog met 21-19 voor. Helaas werd er in de laatste seconden door de tegenstander gescoord en werd het 21-21.

Dit seizoen opnieuw op het hoogste niveau in Nederland. Wat is de doelstelling? Alleen maar handhaven of toch iets meer?

Vorig jaar hebben we de kampioenspoule net niet gehaald. Ik denk dat het voor dit jaar een leuke uitdaging is de kampioenspoule te halen en als vijfde of zesde te eindigen.

Hoe is het om te spelen bij Borhave?

Borhave is een goede en gezonde club. Om in dames 1 te spelen is erg leerzaam en gezellig.

Was vroeger sport en school voor jouw te combineren?

Dat was prima te combineren. Als ik bij Oranje moest trainen, kon ik eerder weg van school of stage. Hier was een speciale regeling voor. Wanneer we een trainingsstage hadden, viel dit vaak in de vakantie of in het weekend.

Op welke plek speel je het liefste?

Ik speel het liefst op de opbouw of mid positie. Daar ben je veel bij het spel betrokken en kun je veel doen voor een ander.

Handbal is een teamsport. Ooit aan een andere of individuele sport gedaan?

Ja, ik wilde graag op tennis, maar omdat ik veel handbal speelde kon dat niet. Ik zei altijd: “Als ik bij de selectie afval wil ik gaan tennissen”. Uiteindelijk heb ik vier jaar bij de selectie gezeten dus heb ik tennissen nooit opgepakt. Ik denk dat ik in de toekomst ooit nog wel aan het tennissen kom.

Is handbal een bekende sport binnen je familie of kennissen kring?

Ja, mijn twee zussen en mijn nichten handballen ook.

Zaalhandbal bij de vrouwen, volleybal bij de vrouwen en natuurlijk ook de Oranje Vrouwen zijn momenteel top. Een goede ontwikkeling?

Dat denk ik zeker wel. Als het op tv is zal de jeugd ook eerder op handbal gaan.

Heb je jezelf nog een bepaal doel gesteld wat je wilt bereiken in het handbal?

Nu ik wat ouder ben heb ik niet zoveel doelen wat betreft de handbal meer. Voor nu is handhaving in de eredivisie mijn doel.

Heb je binnen Borhave nog een andere functie of functies?

Neen, ik heb geen andere functie binnen Borhave.

Wat vindt jij op dit moment van de publiciteit van het zaalhandbal in de landelijke en de regionale pers?

Ik vind dat dit nog wel in positieve zin kan veranderen. Voetbal wordt altijd veel meer gepubliceerd. Dit vind ik erg jammer. Als je in de eredivisie speelt mag er wel wekelijks wat in de krant staan, toch?

Kan www.sportintwente.nl daar een positieve rol in spelen?

Dat denk ik wel. Misschien is het mogelijk om wat meer nieuws over het handbal te publiceren. Op de site staat nu nog geen kopje “handbal”. Wellicht is dit een mooi begin om de sport nog meer te promoten.

Foto’s: Herman Zandhuis en Thorsten Gang (TG Films)

Over