Headlines

Onverwachte nederlaag NKC’51 tegen Sparta Nijkerk

Door op september 24, 2017

In de vierde speelronde stond voor NKC’51 de thuiswedstrijd tegen Sparta uit Nijkerk op het programma. Deze ploeg had evenals NKC’51 uit de eerste 3 wedstrijden 4 punten behaald. Om niet af te haken in de strijd om de bovenste plaatsen moest er gewonnen worden.

In de eerste helft was het een wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen. Er werd beurtelings gescoord en geen van beide ploegen kon echt afstand nemen van de ander, tussenstanden waren 3-3, 5-5 en 8-8. Bij de stand van 10-8 was het jammer dat de thuisploeg niet wist door te drukken en geen gat wist te slaan.Sparta wist de achterstand te verkleinen tot 10-9 en dit was tevens de ruststand.

In een groot deel van de 2e helft ging de score nog gelijk op, maar in de loop van de wedstrijd kreeg de ploeg van Harm Jan Smit verdedigend steeds minder grip op de aanvallende acties van de bezoekers die het juiste moment kozen om doeltreffend af te ronden.

Via tussenstanden van 14-14, 17-17 en 20-20 won Sparta uiteindelijk verdiend met 22-25. Aanvallend werd er gelukkig 22 keer gescoord, maar 25 tegentreffers is gewoon te veel en dat is dan ook de oorzaak van de nederlaag. Deze toch wel onverwachte nederlaag komt hard aan en NKC zal zich snel moeten herpakken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Nova in Bilthoven op het programma en kan de ploeg zich revancheren.

Actiefoto: archief

Over