Headlines

KOSC verliest met 4-1 van promovendus Saasveldia

Door op september 24, 2017

KOSC verloor de eerste wedstrijd van het seizoen met 4-1 van promovendus Saasveldia. Vooraf gaven de insiders al aan dat het voor het Ootmarsumse team een lastige klus zou worden en dat is achteraf bewaarheid geworden. De gastheren, onder leiding van ex-KOSC trainer Herman Hegeman, is gepromoveerd vanuit de Vierde Klasse en wilde natuurlijk tegen de degradant uit de Tweede Klasse een goed figuur slaan.

KOSC begon de wedstrijd met een jong verdedigingsduo. Oscar Hoogeslag (18) en Timo Bonke (19) vormden het hart van de verdediging en werden geflankeerd door de teruggekeerde Teun Bossink en Rens Oortman. Op het middenveld speelden de routiniers Fabian Harperink en Wouter Engbers, terwijl de pas 17-jarige Gijs Oortman de middenlinie completeerde. Voorin maakte spits Nick Hagedoorn zijn competitiedebuut in het eerste, Jorrit Weierink stond op de vertrouwde rechtsbuiten positie en Rogier Busscher nam de linkerflank voor zijn rekening. In de goal koos trainer Peter de Vries voor de routine van Joost Peters.

In de beginfase hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Het was zoeken en aftasten. De eerste kans kwam voor Saasveldia dat profiteerde van matig verdedigen. KOSC moest daardoor een corner weggeven. De voorzet werd net naast gekopt. Aan de andere kant wist Nick Hagedoorn een verre uittrap van Joost Peters door te koppen, waardoor Jorrit Weierink de kans kreeg om op te stomen. Zijn voorzet werd ternauwernood onderschept. Een knappe interceptie van Rens Oortman luidde bijna een nieuwe mogelijkheid in, maar de rechtsback raakte de bal verkeerd, waardoor een vrij veld voor Jorrit Weierink de mist in ging. Na pakweg een kwartier spelen nam de thuisploeg steeds meer het initiatief. KOSC was niet bij machte om de tweede bal te veroveren en bleef daardoor achter de feiten aanlopen.

De Ootmarsumse ploeg moest het vooral hebben van dreiging van de rechterkant. De voorzetten leverden mogelijkheden op, maar geen echt grote kansen. Het leidde tot een aantal corners en met een beetje geluk had KOSC uit die hoekschoppen een voorsprong kunnen nemen. Saasveldia wist dankzij een corner wel op voorsprong te komen. De kleinste aanvaller, Sjors Kenkhuis, scoorde met het hoofd. Na het doelpunt moest KOSC alle zeilen bijzetten om een tweede doelpunt van de thuisploeg te voorkomen. Joost Peters bleek een sta-in-de-weg en Oscar Hoogeslag zorgde er met de nodige rugdekking voor dat Saasveldia de voorsprong niet uitbouwde. De 2-0 kon echter niet uitblijven, want KOSC verloor de slag op het middenveld en dus kwam de verdediging steeds vaker voor een overtal situatie te staan. Opnieuw was het de KOSC goalie, die een paar keer redding bracht, maar drie schoten op doel waren ook hem te machtig. Feest in Saasveld, want vlak voor rust tekende Thijmen Tijink voor de 2-0.

Na de pauze was het niet KOSC (met Rick Brunninkhuis voor Wouter Engbers) dat het initiatief nam, maar Saasveldia. Dat leidde na een kleine tien minuten tot de 3-0. Teun Bossink dekte aan de verkeerde kant en Rens Oosterik speelde zich makkelijk vrij en met een diagonaal schot nam hij de 3-0 voor zijn rekening. Direct na de aftrap verloor KOSC opnieuw knullig de bal en binnen een minuut stond het door Sjors Kenkhuis 4-0. Coen Vennegoor verving Rens Oortman. KOSC zette meer druk naar voren en begon duels te winnen, waardoor het Ootmarsumse team steeds vaker in het strafschopgebied van Saasveldia verscheen. Gijs Oortman pakte zijn eerste competitiedoelpunt mee en vervolgens kwamen er steeds meer kansen voor KOSC.

De 4-2 hing in de lucht, maar een inzet van het Ootmarsumse elftal, wel of niet over de doellijn, vond geen genade bij de scheidsrechter, die er ook niet goed voor stond. En in een dergelijke situatie moet je het ook niet hebben van de Saasveldse grensrechter. Een volgende poging van Fabian Harperink teisterde de onderkant van de lat en Rogier Busscher kreeg uit een vrije trap een 100% kans, maar kopte de bal ruim over het doel. Stijn Brunninkhuis had ondertussen de jeugdige Nick Hagedoorn vervangen om nog wat meer druk te kunnen zetten. Het leidde tot de nodige corners, maar Saasveldia verdedigde met man en macht en gaf eigenlijk geen kanen meer weg. Aan de andere kant moest Joost Peters nog een aantal keren reddend optreden om de marge niet groter te laten worden. KOSC stond met lege handen op het sportcomplex in Saasveld en boog voor de terecht winnaar. KOSC volgende week thuis tegen Eilermark al weer de kans om deze tegenvaller van zich af te voetballen. Zondag 1 oktober om 14.00 uur wordt er op ’n Tooslag afgetrapt.

Over