Headlines

VC Fleringen verliest bekerwedstrijd van Juventa’12

Door op september 11, 2017

Zondag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen een bekerwedstrijd tegen Juventa ’12 op het programma. Fleringen kreeg aan het begin van de week een flinke domper te verwerken toen Dion Wissink zich verstapte op de training en wederom met een vervelende kruisbandblessure te maken heeft. Voor heel Fleringen maar vooral voor Dion zelf een enorme teleurstelling. Fleringen moet het ook nog stellen zonder Steven Schepers, Jeffrey Heithuis, Sjoerd Booijink en Gijs Koopman. Hierdoor nam voor het eerst de 16 jarige A-junior Tieme Koopman op de bank plaats.

Fleringen begon prima aan de wedstrijd tegen de sterke derdeklasser uit Wierden. Het liet de Wierdenaren het spel maken en wist ook zelf ook een aantal keer gevaarlijk voor het doel van keeper Arjan Nijenkamp te verschijnen. Juventa kreeg na een kwartier spelen de eerste kans toen Rick Olde Olthof na een mooie dribbel alleen voor doelman Maarten Oosterik verscheen. Het harde schot werd door de Fleringse doelman voortreffelijk naast de goal getikt.

Uit de daaropvolgende aanval kreeg Fleringen een vrije trap, toen Dries Koopman hardhandig richting de grond werd gewerkt aan de rand van het strafschopgebied. Deze vrije trap werd door Jasper Slaghekke op schitterende wijze richting het doel geschoten en stuiterde jammer genoeg via de lat het veld weer in. De daaropvolgende rebound kon door Dylan Kuipers net niet worden binnengegleden. Hierna was het Juventa dat op voorsprong kwam. Het was Mats Knol die met een schitterend schot Maarten Oosterik wist te passeren. Halverwege de eerste helft moest Dries Koopman zich laten vervangen. Hij werd afgelost door Rick Huisman. Juventa drong hierna iets meer aan, maar de Fleringse defensie onder leiding van Wout Booijink gaf geen krimp.

In de rust moest doelman Maarten Oosterik zich laten vervangen met een rugblessure. Zijn plaats werd ingenomen door de 16-jarige Brent van der Kamp. De doelman van A1 maakte hiermee zijn debuut in het eerste elftal. Ook Tieme Koopman maakte zijn debuut. Hij kwam in het veld voor Dylan Kuipers. De tweede helft verliep ongeveer hetzelfde als de eerste. Juventa drong aan maar Fleringen wist prima tegenstand te bieden. Juventa leek op 0-2 te komen toen Martijn Telgenkamp de bal met een venijnig schot richting het doel stuurde. Zijn inzet werd echter prima gekeerd door Brent van der Kamp. Het daaropvolgende schot van Sebastiaan Bruns werd wederom door Brent van der Kamp onschadelijk gemaakt.

Het was vervolgens toch Juventa dat de voorsprong wist te verdubbelen. Martijn Telgenkamp kopte na een voorzet simpel binnen. Fleringen leek de 1-2 te maken toen Jasper Slaghekke alleen richting het doel kon lopen na miscommunicatie in de Wierdense verdediging. Hij wachtte echter te lang waardoor het gevaar weggewerkt kon worden. Juventa liep hierna nog uit naar 0-3 en 0-4 door Sebastiaan Bruns en Martijn Telgenkamp. De volgende bekerwedstrijd is op zondag 17 september. Fleringen speelt dan een uitwedstrijd tegen EMMS uit Slagharen.

Over