Selectie dames DeVoKo 1 behoorlijk gewijzigd

Door op september 11, 2017

Dames 1 van DeVoKo heeft zijn selectie compleet voor het nieuwe seizoen en is ten op zichtte van vorig seizoen op vele plaatsen gewijzigd. Zo zijn Lieke Hilgenberg, Juliet Huisman en Marlon Stevelink vertrokken naar Apollo 8, Anouk Heemstra speelt het komende seizoen bij Dynamo Tubbergen en Lotte Kuipers en Mayke Schutte bij Set-Up ’65. Tippy Roelink is gaan studeren in Utrecht en Wieke Brons is tijdelijke gestopt vanwege een ernstige blessure. Verder zijn hoofdtrainer/coach Henk Goor en assistent-trainer Damir Colo ook vertrokken.

Dames 1 van DeVoKo staat dus voor een behoorlijke uitdaging om, na degradatie uit de topdivisie,  dit seizoen goed te gaan presteren in de 1e divisie. Assistent-trainer van het afgelopen seizoen Paul op de Weegh is nu de hoofdtrainer. Hij wordt geassisteerd door Rob Heinink. Manager is en blijft Vincent Blokhuis.

Van de selectie van vorig seizoen (12) zijn er dus 8 vertrokken. Mid speelster Amke Blokhuis en Britt Roeleveld zijn gebleven en ook spelverdeelster Fleur Blokhuis en dia Laura Behrens. De selectie is aangevuld met allemaal eigen speelsters. Vorig seizoen is hier al een begin mee gemaakt om speelsters uit de eigen jeugd in te passen in dames 1. Dit gaat nu versneld een vervolg krijgen. Met de 15-jarige Jenne Morsink (passer-loper) en de 16-jarige Maud oude Luttikhuis (mid) is de selectie dan ook weer jonger dan vorig seizoen.

Iris Blokhuis (libero), Merle Roetenberg (passer-loper) en Pien Baalhuis (spelverdeelster) maken de overstap van dames 2 naar dames 1. De selectie van 10 wordt gecomplementeerd met Jette Blokhuis (passer-loper/dia). Jette speelde vorig seizoen in dames 3.

Als voorbereiding speeldeN de dames op 9 september een 3 kamp in Hoogeveen tegen Olhaco D1 en Boemerang D1. Hoewel beide wedstrijden werden verloren (3-0 en 2-1) werd goed zichtbaar dat het team veel potentie heeft. De opdracht voor deze wedstrijden was: aandacht voor je eigen spel en taken en vooral met lef spelen. Het maken van fouten was in deze eerste echte krachtmeting van ondergeschikt belang. Vooral op de momenten dat de opdrachten goed werden uitgevoerd werd er prima gevolleybald. We kunnen dan ook terugkijken op een geslaagde driekamp, die door Olhaca prima was georganiseerd.

Volgende week wordt er voor de beker gestreden in Eibergen tegen FYSIO Eibergen Boemerang dames 1, Wevo Dames 1 en Rosstars dames 1. Zaterdag 23 september start de competitie met een thuiswedstrijd tegen De Bevers dames 1. De Bevers hebben de plaats ingenomen van Oranje Nassau.

DeVoKo dames 1 speelt haar thuiswedstrijden op zaterdag om 16:30 uur in de sporthal Dorper Esch in Denekamp.

Foto: DeVoKo.nl

Over