Headlines

KV Rigtersbleek wint ook haar tweede wedstrijd

Door op september 11, 2017

Na een goede start van het seizoen in Hardenberg staat de eerste thuiswedstrijd voor de selectie van de Bleek zaterdag op het programma. Het doel was simpel, winnen en na twee gespeelde wedstrijden vier punten pakken. De tegenstander van Rigtersdbleek was Sparta Nijkerk. Een team dat haar eerste wedstrijd gewonnen heeft, al was dit net als de eerste wedstrijd van Rigtersbleek zonder erg overtuigend spel. Een wedstrijd om te zien waar ze staan ten opzichte van de andere ploegen in deze poule, doen ze bovenin mee? Of moeten men oppassen voor de onderste regionen?

De wedstrijd begon voor de Bleek goed. Na 6 minuten stond een 3-1 voorsprong op het scorebord. Zaak om deze voorsprong uit te breiden en de wedstrijd daarmee vroeg binnen te slepen. Dit leek te lukken bij een tussenstand van 6-2, maar de knock-out blow bleef uit. Sparta kwam wat beter in de wedstrijd na een slordige fase van de thuisploeg. Het verschil werd teruggebracht tot 2 en dit bleef zo tot de rust. Het scorebord gaf na het klinken van het fluitsignaal 9-7 aan. Een marginale voorsprong dus, en een lastige tweede helft in het vooruitzicht.

Ook in de tweede helft kwam Rigtersbleek goed uit de startblokken. Na twee snelle aanvallen was het verschil weer vier. Maar ook nu werd er niet doorgedrukt om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Sparta bleef aanhaken tot een stand van 13-10. Bij Sparta was de energie uit de lichamen weggevloeid, terwijl de Bleek gas bij gaf om uit de slechte fase te komen waar het in was geraakt. Via een tussenstand van 15-10 werd het verschil op 8 doelpunten gezet. In de laatste minuten werd er over en weer nog vier keer gescoord, wat resulteerde in een 22-14 overwinning voor Rigtersbleek/Cottus.

Over