Headlines

Bon Boys na zege ronde verder in de beker.

Door op september 11, 2017

Bon Boys ploeg van Berthil ter Avest is na twee speelrondes al verzekerd van kwalificatie. Bon Boys dankt die riante uitgangsposities aan twee zeges: nadat eerst FC Zutphen werd verslagen, boekte het elftal zondag een 2-0 zege op Vorden. Daardoor zit Bon Boys hoe dan ook bij de bovenste twee teams van de poule. Zondag wordt de groepsfase afgesloten met een thuiswedstrijd tegen de grote favoriet van deze poule, het sterke RKZVC, dat na twee wedstrijden 4 punten heeft.

 De zege op Vorden kwam niet bepaald simpel tot stand. Bon Boys speelde een lastige wedstrijd en dat was ook mede de verdienste van Vorden, dat zeker gelijkwaardig was. Bon Boys begon goed, maar gaandeweg de eerste helft trokken de gasten de regie naar zich toe. De thuisploeg kwam nooit meer in het vloeiende ritme van de week ervoor tegen Zutphen. Bij vlagen was het spel prima,
bij vlagen ook ronduit moeizaam.
Na de pauze waren de teams aan elkaar gewaagd, maar het was Bon Boys dat vanuit het niets de score opende. Rogier Noordman was attent bij een hoekschop en tikte de 1-0 binnen. De 2-0 viel snel daarna en dat was een juweel van een goal. Tayfun Hazir was de maker ervan. Daarna gebeurde er weinig meer, waardoor de ietwat geflateerde zege niet meer in gevaar kwam.  Bon Boys speelt dinsdagavond in Wierden een oefenwedstrijd tegen de oude club van Berthil ter Avest, SVZW. Een zaterdag-eersteklasser met ambities.

Over