Verdiende nederlaag NKC’51 bij VEO

Door op september 10, 2017

In de tweede competitieronde speelde NKC’51 de verre uitwedstrijd in Voorburg tegen VEO, een voor NKC’51 onbekende tegenstander. VEO heeft een brede selectie waarvan het 2e team uitkomt in de overgangsklasse. Vorig seizoen kwam deze ploeg één punt te kort voor het kampioenschap, het doel van VEO is om ook dit seizoen weer tot de laatste speeldag mee te doen om de prijzen. NKC’51 heeft dezelfde doelstelling; het was dan ook duidelijk dat twee van de betere ploegen in deze klasse om de punten gingen strijden nadat beide ploegen hadden hun 1e wedstrijd gewonnen.

Coach Harm Jan Smit had de ploeg goed voorbereid op de donderdagavondtraining en wedstrijdbespreking, de ploeg wist dan ook precies waar de kracht en zwakte van VEO lag. In de beginfase van de wedstrijd werden de Nijverdallers toch nog verrast door het zeer goede en dynamische aanvalsspel van de thuisploeg en werd er al na 9 minuten tegen een 7-1 achterstand aangekeken. Verdedigend stond het niet goed en aanvallend miste de ploeg scorend vermogen. Na een knap herstel kwam NKC’51 via een tussenstand van 10-4 terug tot 10-6 en werd de rust bereikt bij een 12-9 achterstand.

VEO nam in de tweede helft al snel weer een 15-10 voorsprong in wederom een fase waarin de Nijverdallers lang niet tot scoren kwamen. Een compliment voor de ploeg was dat het zich elke keer weer bij een grote achterstand terug wist te knokken in de wedstrijd. Bij de stand van 16-14 en 17-15 lukt het helaas niet om de de aansluitingstreffer te maken en uiteindelijk won VEO verdiend met 20-15.

Volgende week volgt wederom een uitwedstrijd, dan speelt NKC’51 om 15.30 uur in Hardenberg tegen Juventa.

Foto: archief

Over