Headlines

Opnieuw groei deelnemers Singelloop

Door op september 10, 2017

De 20e editie van de Menzis Singelloop Enschede was populair. Op de hoofdafstand stond een recordaantal deelnemers aan de start: ruim 2500 hardlopers trotseerden vandaag het vals plat en de tegenwind op de Enschedese singels. Waar de wedstrijd 20 jaar geleden uit slechts een paar honderd deelnemers bestond, schreven zich voor de 20e editie zo’n 4500 deelnemers in. De Singelloop Enschede is een begrip geworden.

Dit jaar waren het vooral de atleten uit Twente en de Achterhoek, zoals Koen Vossers, Wouter Doesburg, Caimin Stevens, Arnold Klieverik, Richard Loendersloot en Thijs Teunissen, die de top 10 behaalden. De Singelloop werd bij de mannen echter gewonnen door de Belg Kim Ruell, die in een tijd van 25:09 min. finishte. Hij bleef de nummer twee uit Hengelo (Koen Vossers, 26:00 min.) en drie (de Belg Jonas Roels, 26:24) ruim voor. Bij de dames ging Jessica Otterloo (Appelscha) er met de winst vandoor. Zij bleek met 28:57 min. te sterk voor de nummers twee, Lisanne Meuleman (29:42 min.) en drie, Ellen van der Kolk (30:13 min.), beiden afkomstig uit Enschede.

Veel publiek in Volkspark en langs singels
Enschede liep vandaag uit voor de Singelloop. Iedereen in Enschede en omgeving kent wel iemand die meedeed: een vriend, vriendin, collega, oom of tante. Langs alle singels stonden supporters om hún held aan te moedigen en om hen in het Volkspark over de finish te juichen. “Starten en finishen in het Volkspark blijkt een gouden greep. Sinds de doorvoering ervan in 2009 groeit de Singelloop in naamsbekendheid, populariteit en gezelligheid”, aldus Marc Woesthuis, voorzitter van de Menzis Singelloop Enschede.

Bedrijventeam Politie Enschede wint bedrijvenloop
Het aantal bedrijventeams was dir jaar groter dan ooit. Maar liefst 108 teams van 52 bedrijven stonden aan de start van de Eshuis Accountants Bedrijvenloop. Politie Enschede bleek het snelste bedrijventeam te hebben, gevolgd door het team van at.group en Menzis.

Bewondering voor oudste deelnemers
Veel bewondering was er voor de oudste deelnemers op de 5 Engelse Mijl en de Dubbele Mijl. Andries Woudstra (84) was de oudste deelnemer en volbracht de Singelloop in een respectabele tijd van 1:04 uur. Samen met de oudste dame (Gerda Zeijlstra) op de 5 Engelse Mijl en de oudste dame (Anke Wevers) en heer (Joop Schreuder) op de Dubbele Mijl werd hij met de Livio Doorzettersprijs gehuldigd. Naast de heer Woudstra waren dit jaar bijna 20 lopers die de 70 (ruim) gepasseerd zijn, bijna een verdubbeling in aantal ten opzichte van vorig jaar. Een knappe prestatie, aldus Woesthuis: “Doel van de Singelloop is zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Dat is vandaag wederom gelukt met zóveel deelnemers, jong en oud. We hebben opnieuw laten zien dat bewegen leuk is, zeker als je dat samen met anderen doet. Mensen hebben plezier in bewegen en zijn terecht trots op hun prestatie.”

Beeld: Marjolein Stegeman

 

Over