Headlines

DETO na winst op Luctor door naar de KO fase beker

Door op september 10, 2017

DETO verzekerde zich zaterdagavond door een verdiende 0-3 overwinning op Luctor et Emergo van de volgende bekerronde. Omdat ook STEVO met 0-4 won van Voorwaarts, hebben zowel STEVO als DETO zich na twee speelronden in de poulefase, al verzekerd van de KO fase in de districtsbeker Oost.

De bekerwedstrijd tussen Luctor en DETO kende een opmerkelijk begin, nadat DETO doelman Roberto Stopel een afstandsschot had gekeerd in de 4e minuut werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt vanwege onweer en hevige regenval. Na een noodgedwongen pauze van bijna 25 minuten werd de wedstrijd hervat.

DETO nam het heft in handen en creëerde zich een veldoverwicht, dat na een kwartier uitmondde in de 0-1 voorsprong. Bij een diepe bal van Kevin Aman op Kevin Peppels ging een Luctor verdediger in de fout. Het was Kevin Peppels, die uitstekend anticipeerde en de keeper omspeelde en vervolgens de bal in het doel gleed.

Na de vlotte voorsprong dicteerde DETO de wedstrijd. De bal ging makkelijk rond in de roodzwarte gelederen, al bracht DETO zichzelf een paar keer onnodig in de problemen. Gelukkig wist de solide spelende DETO verdediging op eigen kracht de onnauwkeurigheden vakkundig te corrigeren.

Daarna was het woord weer aan DETO, dat een paar keer pech had in de afronding, zo schoot Lesley Nahrwold een perfecte voorzet van Kevin Aman volop een verdediger en kopte Kevin Peppels (foto) kort voor doel tegen Lesley Nahrwold aan. De 0-2 op slag van rust was het logische gevolg van het veldoverwicht van DETO. Na fraai voorbereidend werk van Qays Shayesteh vond Lesley Nahrwold met een strakke schuiver het net.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, DETO deelde de lakens uit en had veelvuldig balbezit en was dreigend. Goed doorzetten van Kevin Peppels leverde na rust de eerste grote kans op, helaas belandde de voorzet van Kevin achter de inkomende Lesley Nahrwold. Even later vonden beide spelers elkaar wel, een perfecte steekbal van Lesley Nahrwold werd stijlvol en doeltreffend afgerond door Kevin Peppels : 0-3. Door deze derde treffer was de wedstrijd gespeeld en kon DETO de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Luctor kwam niet verder dan een paar speldenprikken van afstand. Een schuiver naast, een van richting veranderd schot net naast en een harde vrije trap gepakt door Roberto Stopel, konden niet verontrusten. Daartegenover bleven de DETO aanvallen gevaarlijk, maar was keer op keer de eindpass niet goed, waardoor de score niet verder opliep en het 0-3 bleef.

Over