Headlines

Dafne!

Door op augustus 23, 2017

Ik ben een klein beetje verliefd? Ja, U leest het goed. Verliefd, op Dafne Schippers! U weet wel, die vrouw die sneller is dan haar eigen schaduw! Wellicht zullen er tussen u mensen zijn die zich afvragen: “Maar Thijs, vindt jouw vrouw dit wel goed?” Ja, In dit geval wel! Omdat ze weet dat deze liefde nooit zal worden beantwoord. Ook ik, weet heus wel dat ik Dafne nooit zal krijgen……. Nee, natuurlijk niet. Zo hard kan ik niet lopen. Maar dat hoeft ook niet. Ik heb het goed thuis. Alleen soms kun je zo genieten van iemand dat je er een beetje verliefd op wordt.

Dat had ik laatst tijdens het WK atletiek in London. Dafne liep daar een, voor haar, hele goede honderd meter om vervolgens echt te shinen tijdens de tweehonderd meter, haar afstand! Daar zat ik, met kippenvel op de bank. Ik was het al, maar ben nu nog trotser op haar. Als sportliefhebber kan ik genieten van veel verschillende soorten sport. Een extra stukje trots komt daarbij bovenop als diegene ook nog in een oranje shirt loopt.

Ja, ik kan het soms best wel hoor. Trots zijn op ons kleine Nederland. Nee, niet op ons koningshuis of zo. Daar heb ik niets mee. Wat mij betreft zijn dat veel te duur betaalde lintjesknippers. Nu weet ik ook wel dat sommige mensen het niet kunnen waarderen als je dit zegt over onze -iets te dikke- koning en koningin die echt niet met Willem was getrouwd als hij vakkenvuller was geweest bij de plaatselijke supermarkt. Maar iedereen mag vrij vinden wat ie wil toch? En Willem heeft nooit ene fuck hoeven te doen om te zijn wie hij nu is. Dat is aangeboren, en daar kan ik niet trots op zijn.

Maar we hebben in ons land ook personen die dag in, dag uit keihard werken om ons land positief op de kaart te zetten. Lang al deze keihard werkende mensen komen niet in beeld, omdat ze achter de schermen werken. Dat kan in de sport zijn, of in de muziek. Maar ook bedoel ik de mensen die simpelweg keihard werken voor een bedrijf, en daarmee hun eigen gezinnetje kunnen onderhouden. Alleen zie je deze mensen niet vaak op tv.

Het WK atletiek zag ik wel op tv. En daar was Dafne. Zo’n vrouw die haar hele leven in teken van de sport zet. Niet miljoenen bij een club verdiend en het wel een leuke bijkomstigheid vindt om in het oranje te lopen. Nee, ze wil de beste van zichzelf zijn. De beste van Europa, de beste van de wereld.  En dat doet ze in het oranje omdat dat haar vaderland is. In die kleur loopt ze met trots, en dat maakt haar zo’n mooie vrouw. Dat allemaal bij elkaar opgeteld maakt dat ik zo trots ben op haar, en een beetje verliefd. Verliefd op Dafne!

Foto: Sportfoto-Oost en Visschedijk

Over