Headlines

Heracles Almelo verrast thuis Ajax: 2-1

Door op augustus 12, 2017

Heracles Almelo heeft in de openingswedstrijd tegen Ajax voor een daverende verrassing gezorgd. Na een 0-0 ruststand won de ploeg van John Stegeman met 2-1 van de Amsterdammers. Dit was sinds 21 februari 1965, toen Ajax met 1-0 werd bedwongen, niet meer gebeurd. Ajax domineerde wel, maar kon dit niet omzetten in doelpunten. Van de Beek, Kluivert, Ziyech en Dijks moesten hun meerdere erkennen in een sterk keepende Castro. In het begin van de wedstrijd kwamen Kuwas en Darri voor de thuisclub goed door maar ook zij ondervonden de klasse van doelman Onana

Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft was het wel raak voor de gasten toen Hakim Ziyech Bram Castro wist te passeren met een afstandsschot. Heracles Almelo bleef geloven in eigen kracht en Paul Gladon rondde tien minuten later een voorzet van Brandley Kuwas vakkundig af. Onana hield daarna Ajax op de been bij schoten van Van Ooyen en Kuwas, maar tegen een knal van Kuwas, acht minuten voor tijd, was ook hem te machtig. Huntelaar, die Schöne was komen vervangen, kreeg nog wel kansen, maar Heracles Almelo hield stand.

Foto’s: Sportfoto-Oost

Over