Headlines

Springruiters met Frank Schuttert derde in Dublin

Door op augustus 11, 2017

De Nederlandse springruiters, met Frank Schuttert uit Ommen, hebben met de derde plaats in de FEI Nations Cup in Dublin het seizoen heel goed afgesloten en staan bovenaan in de eindstand van de eerste Europese divisie van de landencompetitie. Daarmee is Nederland een van de favorieten voor de finale eind september in Barcelona. Over veertien zullen de Oranje-ruiters eerst nog hun Europese titel proberen te prolongeren.

De Nederlandse springsport staat er goed voor op het moment. Voor de landenwedstrijd in Dublin koos bondscoach Rob Ehrens niet eens de ruiters die meegaan naar het Europees Kampioenschap. De equipe met Michaal Greeve, Doron Kuipers, Michel Hendrix en Frank Schuttert deed het fantastisch in de Ierse hoofdstad. Met twee strafpunten gingen op de vierde plaats ze de tweede ronde in. Daarin klommen ze nog een plek. Met dit resultaat is Nederland winnaar geworden van de FEI Nations Cup series in de zware eerste Europese divisie.

Michael Greeve, die door Rob Ehrens als laatste was opgeroepen voor het team, begon in beide ronden met twee smetteloze omlopen met zijn merrie Whitney BB. Ze waren een van de vijf combinaties die tweemaal foutloos bleven in het immense stadion in het centrum van Dublin. Het paard Charly van Doron Kuipers deed in de eerste ronde zo geweldig zijn best om de hindernissen niet aan te raken, dat de tijd iets overschreden werd. In de tweede ronde deed Doron er alles aan om dat niet te laten gebeuren en ze herhaalden het resultaat van Michael met een geweldige foutloze omloop.

Michel Hendrix reed met Baileys een bijna perfecte eerste ronde, op de tijdfout na. In de tweede was de afstand in de driesprong niet ideaal. De combinatie verliet de wedstrijdring met een totaal van acht strafpunten, wat het streepresultaat bleek.

De druk lag in beide omlopen bij Frank Schuttert die met Chianti’s Champion met twee fouten het streepresultaat had in de eerste omloop. De vijf strafpunten in de tweede telde voor Oranje mee en daarmee eindigden ze achter de Verenigde Staten en Frankrijk op de derde plaats.

Uitslag FEI Nations Cup Dublin (Irl), 1.60m

1. Verenigde Staten, 0 str pnt

2. Frankrijk, 5 str pnt

3. Nederland, 7 str pnt. Michael Greeve (Veeningen), Whitney BB (v.Nabab de Reve), 0 – 0; Doron Kuipers (Mijnsheerenland), Charly (v.Calido), 1 – 0; Michel Hendrix (Kessel), Baileys (v.Indoctro), 1 – 8 en Frank Schuttert (Ommen), Chianti’s Champion (v.Champion de Lys), 8 – 5

Eindstand FEI Nations Cup Series, Europa League 1

1. Nederland, 360 pnt

2. Italie, 345 pnt

3. Frankrijk, 337,5

Foto: Jaap Gönning

Over