Headlines

Brons voor Daan Moes op WK judo onder 18 jaar

Door op augustus 11, 2017

Op het WK judo onder de 18 jaar behaald de 16 jarige Almelose judoka het brons Santiago. Na alle European Cups, EK en EYOF om de prijzen te hebben gestreden is dit een kroon op zijn harde werken. Het wereldkampioenschap waarbij 69 landen meedoen is het zwaarste toernooi van het seizoen. In Chili laat Daan zien van ongelooflijke klasse te zijn op de wereldkampioenschappen voor cadetten in de Chileense hoofdstad Santiago won hij de strijd om de medaille in de golden score van Abdulaziz Kara (6e geplaatst) uit Turkije.

De talentvolle Moes begon goed aan het toernooi en won de tweede partij met keer een half punt (waza-air) van Vincent Jourdan uit Frankrijk. In de kwartfinale was de nummer 4 geplaatste Ejder Toktay uit Turkije met waza-ari te sterk, waardoor Moes doorschoof naar de herkansingsronde. De Tukker staat hier tegenover de als eerst geplaatste Rus Georgii Tretiakov. Deze won afgelopen maanden goud op vier grote European cups waaronder Europees kampioen. Moes reageerde razend vlug en gooide de Russische judoka binnen een minuut keihard op zijn rug.

Coach Sirach Cooiman is trots op de fenomenale prestatie en geeft aan dat het genieten is om zo’n succesvolle judoka te zien judoën en dat hij een inspiratie bron voor vele jeugd judoka’s in de omgeving van Twente. Zaterdag zal Renee van Harselaar  uit Enschede in de klasse tot 70 kg de mat opkomen in de hoofdstad van Chili.


Podium foto’s:
Goud voor: Aldi Oliviera (BRA)
Zilver voor: Maskud Ochilov (UZB)
Brons voor: Daan Moes (NED)
Brons voor: Csanad Fezcko (HUN)

Over