Headlines

Geja Olthof wint brons bij het criterium in Oostzaan

Door op augustus 7, 2017

Afgelopen zondag hebben vijf steppers van Stepteam Twente het criterium in Oostzaan getrotseerd. Het parcours bestond uit klinkers en verkeersdrempels. De lengte van het parcours was iets meer dan 2 km. Het weer was ideaal. Met een temperatuur van ongeveer 21 graden en zonnestralen die over het parcours schenen.

Bij de dames cadetten reed Nynke Engels de gehele wedstrijd alleen. Na een lange rit wist ze haar eerste prijs op te eisen. Arjan Engels heeft in het begin van de wedstrijd in een groepje kunnen meerijden, maar moest helaas lossen. Ondanks dat het niet helemaal liep zoals gepland wist hij een de eerste heren master te worden

Roel Haveman heeft het grootste gedeelte van de wedstrijd in de kopgroep gezeten. Als enige van team Twente wist hij bij te blijven bij 4 sterke steppers van Stepteam High Level. Een uur later wist hij een zeer knappe tweede plaats te behalen bij de heren veteranen. Agnes Bossink reed samen met Geja Olthof in een groepje van 4 a 5 rijders. Na meerdere pogingen om het groepje uit te dunnen bleven 4 rijders bij elkaar tot de laatste meters van de race. In een zeer spannende eindsprint wist Geja Olthof voor Agnes Bossink te blijven. Hierdoor werd zij derde dame overall en Agnes Bossink vierde.

De volgende wedstrijden zullen plaats vinden op zaterdag 12 en zondag 13 augustus in het Duitse Meppen. Het week daarna zal het EK steppen plaats vinden in Salzburg Oostenrijk. Ook de steppers van Stepteam Twente zullen hier aanwezig zijn en laten zien wat ze kunnen.

Over