Headlines

Dekker en Spitse opgenomen in EK sterrenelftal

Door op augustus 7, 2017

Anouk Dekker uit Wierden en FC Twente speelster Sherida Spitse zijn opgenomen in het EK sterrenelftal. Dekker dankt haar verkiezing aan haar sterke spel als centrale verdedigster. Nederland incasseerde namelijk in de zes gespeelde wedstrijden slechts drie tegen doelpunten. Middenvelder Spitse scoorde tweemaal, allebei uit standaard situaties, maar kreeg van coach Sarina Wiegman tevens de aanvoerdersband toen Mandy van de Berg door de coach na twee wedstrijden naar de bank werd verwezen. Naast Dekker en Spitse, zijn ook oud FC Twente keepster Sarina van Veenendaal, Jackie Groenen en uiteraard Lieke Martens in dit EK sterrenelftal opgenomen.

Volgens Anouk Dekker viel alles op het juiste moment op zijn plaats en vond dat Oranje in ons eigen stadion kampioen was geworden. De Engelse vrouwen, maar ook de Deense vrouwen gingen volgens haar voor de bijl. Ze vond ook dat zowel de halve als de hele finale zeer terecht in Enschede werd gespeeld. “FC Twente heeft zoveel betekent voor het vrouwenvoetbal en echt pionierswerk verricht. Een zeer terechte beloning”.

Bondscoach Nils Nielsen van het Deense vrouwenteam verklaarde na afloop dat Nederland de terecht winnaar was van dit toernooi. Naar zijn mening is het helemaal niet gemakkelijk om in eigen land kampioen te worden. Je kunt volgens hem alleen maar mensen teleurstellen en dat het Nederland niet gedaan. “Ze hebben heel goed gepresteerd”.

Foto’s: Sportfoto-Oost

Over