Headlines

Coach Wiegman roemt vooral de teamprestatie

Door op augustus 7, 2017

Coach Sarina Wiegman kon het na afloop nauwelijks geloven, maar roemde vooral en opnieuw de teamprestatie van haar team. “En ik bedoel ook echt wij, wij hebben dit samen gedaan”. Maar bovenal vond ze dit niet normaal. “We zijn gewoon de sterkste van Europa. We hebben zes wedstrijden bespeeld en geen punt afgestaan, dit is niet normaal”.

Vivianne Miedema, die moeizaam aan het toernooi begon scoorde in de volgepakte Grolsch Veste haar derde en vierde doelpunt van het EK. Miedema, die haar vreugde tranen nauwelijks kon bedwingen, vond de eerste helft aan de kant van Oranje chaotisch, maar was blij dat het in de tweede helft veel beter ging.

Lieke Martens werd na afloop uitgeroepen tot speelster van het EK. “Natuurlijk ben ik blij met de titel want ik voelde mij het gehele toernooi goed, maar ik heb deze titel mede aan mijn medespeelsters te danken. Iedereen heeft keihard gevochten en als leeuwinnen geknokt”.

Aanvoerster Sherida Spitse vond dat Oranje een fantastisch toernooi heeft bespeeld. “Wij winnen alle wedstrijden en vooral de wedstrijden in de zware poule die mogen er echt zijn en als je daarna toplanden als Zweden en Engeland en in de finale Denemarken voor de tweede keer op dit EK verslaat dan ben je een echte kampioen”.

Nederland is nu na Duitsland het enige land dat zowel bij vrouwen als de heren Europeeskampioen zijn geworden.

Foto’s: Sportfoto-Oost

Over