Headlines

Oranjevrouwen pakken Europese titel

Door op augustus 6, 2017

De Nederlandse voetbalsters hebben in een meeslepende finale in Enschede, de Europese titel gepakt. In een uitverkochte Grolsch Veste werd het na 2-2 ruststand 4-2 tegen Denemarken. In een verre van saaie finale kwam Denemarken al na zes minuten op een 0-1 voorsprong. Van Es tikte binnen de beruchte lijnen Troelsgaard aan en Nadim liet zich dit buitenkansje niet ontnemen.

Vier minuten later was het echter alweer gelijk. Van de Sande sprintte langs de lijn, zette voor en Miedema tikte de 1-1 binnen. Na dertig minuten kwam Oranje op 2-1. Mertens draaide zich prima vrij en van twintig meter schoot ze de 2-1 binnen. Toch werd het voor rust nog weer gelijk. Harder ontsnapte aan de aandacht van de defensie, sprintte op eigen helft weg, kapte Dekker uit en liet Van Veenendaal in de korte hoek geen schijn van kans.

Nederland begon de tweede helft scherp aan de wedstrijd en uit een prima genomen vrije trap van Spitse kwam Oranje verdiend op 3-2. Kort daarop kon Miedema de wedstrijd in het  slot gooien, maar haar volley werd door doelvrouwe Petersen tegen gehouden. Vervolgens ontsnapte Oranje weer bij een volley van Veje en een schot van Thogersen.

Het spel golfde op en neer. Een schot van Groenen vloog net langs de kruising en aan de andere kant miste Troelsgaard het doel op millimeters. Vlak voor tijd besliste Miedema op een fraaie wijze de wedstrijd, schoot haar tweede van deze wedstrijd binnen en bracht Oranje definitief in veilige haven.

Foto’s: Sportfoto-Oost

Over