Headlines

FC Twente speelt gelijk en verliest van FSV Mainz’05

Door op augustus 5, 2017

De eerste keus van FC Twente heeft zaterdag achter gesloten deuren een verdienstelijke remise behaald in en tegen FSV Mainz’05. Na negentig minuten achter gesloten deuren stond het nog steeds 0-0. In de volgende 45 minuten kon de tweede keus deze stand niet vasthouden en werd het 2-0 voor de thuisclub.

Mocht de uitslag geruststellend zijn tegen een op papier toch sterkere tegenstander, teleurstellend was, dat de ploeg van René Hake opnieuw niet wist te scoren, maar ook geen kansen wist te creëren. Het gebrek aan creativiteit en stootkracht begint zo langzamerhand een serieus probleem te worden voor de Tukkers, dat nu al vijf wedstrijden op rij droog staat. Het eerste en tevens laatst schot kwam op naam van Kvasina na 38 minuten spelen.

Als excuus mag misschien gelden, dat Hake niet kon beschikken over de geblesseerde Harris Vuckic en ook Oussama Assaidi en Jos Hooiveld bleven in Enschede achter. Beide spelers zijn nog niet fysiek genoeg om een volledige wedstrijd te spelen. In de laatste 45 minuten maakte huurling Isaac Buckley-Ricketts zijn debuut. Hij kreeg van de trainer 25 minuten speeltijd, maar of hij direct al goed genoeg is voor een basisplaats is nog maar de vraag. In dat laatste deel kwam de thuisclub na vijf minuten op 1-0 en uit een strafschop, veroorzaakt door Jeroen van der Lely, kwam de eindstand 2-0 op het scorebord.

Foto’s: Sportfoto-Oost

Over