Headlines

Vrouwenvoetbal!

Door op juli 26, 2017

Voetbal is voor mannen! Niet voor vrouwen. Vrouwen hebben ballet. Vrouwen in voetbalkleding hoort niet. Doe in ieder geval hetzelfde als hockey dames en trek een rokje aan! Kent u ze? Mannen die zo praten over vrouwenvoetbal?  Ik behoorde ook tot die groep. Excuses daarvoor. Ik vond vrouwenvoetbal niet om aan te gluren als ik het eens zag op tv. Alsof ze de gehele tijd in slow motion aan het spelen waren. Geen mens in het stadion en de commentator die de helft van de namen niet eens wist.

Echter…… Ik ben om! Vrouwenvoetbal is leuker dan ooit. Het is erg aan het ontwikkelen de afgelopen jaren en ziet er gewoon leuk uit. Oké, mannen zijn sneller en sterker en dus ziet dat spel er nog steeds een stukje aantrekkelijker uit. Ik kijk toch liever vrouwenvoetbal. Wat heerlijk om het spelletje eens te kijken zonder allemaal ego’s!

Op dit moment is het EK voetbal voor vrouwen in volle gang en ik vind het geweldig om naar te kijken? Elke mannelijke voetballer zou verplicht naar vrouwenvoetbal moeten kijken. Die voetballen namelijk wel als een team. En als er gescoord wordt, dan vieren alle dames het samen. 

Niet één of ander raar dansje met je shirt uit, een salto makend, en iemand op de reservebank knuffelen omdat je toevallig hetzelfde eetpatroon hebt. Nee! Samen! Want winnen en verliezen in een teamsport doe je samen. Nu mogen de dames wat mij betreft na het scoren van een doelpunt echt hun shirt wel uittrekken hoor. En dan hoeven ze ook geen gele kaart te krijgen. Sterker nog, geef ze een mooie bos bloemen. En wat zijn er toch weinig hooligans bij het vrouwenvoetbal of niet? De sfeer is super relaxed en niemand gaat met elkaar op de vuist……euhhhh platte hand! Al zou een goede old school bitchfight het denk ik wel goed doen voor de kijkcijfers, maar dat is mijn geheel niet professionele mening.

Ik wil vrouwenvoetbal en mannenvoetbal ook zeker niet vergelijken met elkaar. Zeker niet. Maar omdat de dames nog geen torenhoge bedragen verdienen, draait het bij het damesvoetbal veelal nog om het voetbal. Om de sportiviteit. Zoals het hoort. En daarom zouden bedrijven juist nu het damesvoetbal moeten gaan sponsoren. Omdat het nog zo leuk is. Dames hoeven geen filmpjes ‘say no to racism’ te maken en spelen met fair play bandjes om de armen. Fair play is nog vanzelfsprekend.

Weet U wat? Laat ook maar zitten. Ga ze maar niet sponsoren. Straks gaat het bij de dames net zo als bij de mannen. En dat zou jammer zijn. Doe de entree van de kaartjes maar iets omhoog. Ik kom wel kijken. Vrouwenvoetbal is namelijk heel erg leuk! Punt!

Foto Thijs Kemperink: Visschedijk

Overige foto’s: Sportfoto-Oost

Over