Headlines

Sporter van de week: Hans Brunninkhuis

Door op mei 24, 2017

Wat is je leeftijd?
28 jaar.

Verliefd, verloofd, gehuwd, ongehuwd?
Relatie met Anke.

Wie is je idool?
Niet specifiek één iemand. Veel respect voor mensen die hun doel bereiken.

Favoriete voetbalclub?
FC Twente

Wat is je favoriete positie?
Spelen achter de spitsen, nummer 10.

Wat ben je voor een voetballer, welke speciale kwaliteiten heb je?
Een teamspeler, met diepgang, loopvermogen en doelgerichtheid. Dit zorgt er voor dat ik altijd wel mijn doelpuntjes mee pak.

Wat vind je nou zo leuk aan voetbal?
Het winnen van wedstrijden. Het hoogst mogelijke te behalen met het team. Daar zijn wij de laatste jaren met VV Reutum goed in geslaagd!

Wat zijn je mooiste overwinningen tot nu toe in je voetbalcarrière?
Wat betreft de jeugd is het kampioenschap in de A1 me altijd bij gebleven.
Ook de belangrijke overwinningen om de promoties waren altijd beladen en geweldig.
Verder zijn alle overwinningen in de derby’s mooi om mee te maken.

Ben je tevreden met je sportieve prestaties tot nu toe?
Absoluut, ik heb als speler meerdere promoties meegemaakt. Met het eerste van de vijfde naar de vierde klasse en twee jaar geleden van de vierde naar de derde klasse. Dit is voor een club als VV Reutum een geweldige prestatie. Vanaf volgend seizoen ga ik spelen bij Stevo, dit is sportief gezien een hele mooie uitdaging voor mij.

Volgend jaar de overstap naar Stevo, waarom?
Het is een lastige beslissing voor mij geweest, waar ik lang over heb nagedacht. Sinds 2 jaar ben ik woonachtig in Geesteren. Sportief gezien kan ik bij Stevo nog een stap maken, dit is een mooie uitdaging. Daarnaast is het sociale aspect een belangrijke factor geweest. Het maakt niet uit van welke vereniging je lid bent binnen een dorp, het sociale gebeuren is groot.

VV Reutum betekent voor mij?
De club waar ik heel veel heb geleerd, meegemaakt en het altijd naar mijn zin heb gehad. Een geweldige club, waar ik voor altijd trots op zal zijn!

Wat is je persoonlijke doelstelling in het voetbal?
Altijd het uiterste uit mezelf halen. Voor de toekomst betekent dit om me te bewijzen bij Stevo.

Wat wil je met je huidige club bereiken en is dit realistisch?
Handhaving in de derde klasse, dit hebben wij twee wedstrijden voor het einde van het seizoen bereikt.

Met wie uit de selectie ga je buiten de voetbal ook regelmatig om?
Met iedereen. Wij spelen met meerdere kameraden in het eerste. Daarnaast kan ik goed opschieten met de andere spelers. Dat is de kracht van VV Reutum, het is een echt team. Voor juni staat er weer een gezellig weekendje weg op het programma met z’n allen.

Bijgeloof voor de wedstrijd?
Nee. Al loop ik altijd aan de buitenkant als we beginnen met de warming-up, maar dat is meer een gewoonte denk ik. Haha

Heb je nog een leuke anekdote?

Elektronische hulpmiddelen moeten ook bij voetbal?
Zeker weten! Dit voorkomt veel discussie en kan cruciaal zijn op belangrijke momenten.

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?
Leuk, zo lees je van meerdere sporters hoe zij hun sport beleven.

Over