Headlines

Drie turnsters van Achilles NK Turnen Dames 2e divisie

Door op mei 21, 2017

In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017 zijn drie turnsters van Achilles Nederland kampioen geworden! In totaal wonnen de drie turnsters gezamenlijk vijf medailles!

Op zaterdag 20 mei kwamen Lauren Olsman en Carmen van Dijk in actie bij het Bondskampioenschap meerkamp 2e divisie bij de junioren. Gelijktijdig turnde Eline Groen haar Bondsfinale meerkamp 2e divisie bij de senioren. Lauren Olsman is bij de junioren op de eerste plaats geëindigd en is de Bondskampioen 2e divisie bij de junioren. Carmen van Dijk eindigde in de meerkamp op de 22e plek. Eline turnde een goede meerkamp en won de bronzen medaille bij de senioren!

Op zondag 21 mei kwamen alle drie de turnsters nogmaals in actie, dit keer bij het Bondskampioenschap toestellen. Lauren Olsman en Eline Groen hadden zich geplaatst voor de toestelfinale op balk en Carmen kwam in actie bij de toestelfinale brug. Carmen van Dijk kwam als aller eerste in actie en zette gelijk een hoge score neer. Geen andere turnster wist deze score nog in te halen. Zij is daarmee Bondskampioenschap op het toestel brug bij de junioren. Lauren Olsman turnde een strakke balkoefening, wat goed was voor een zilveren medaille en Eline Groen won bij de senioren 2e divisie de gouden medaille bij de toestelfinale op balk, en mag zich daarmee Bondskampioen balk noemen.

Op de foto, van links naar rechts, Eline Groen, Carmen van Dijk en Lauren Olsman

Over