Headlines

Michel Dijksma: “Fusie DOS met WIK heeft goed uitgepakt”

Door op mei 17, 2017

Wie is Michel Dijksma?

29 jaar jong, bijna 4 jaar getrouwd met Marielle en een zoon van bijna 2 jaar oud(Mirko). Ik heb Cios in Enschede gestudeerd en ben nu al 6 jaar actief in de buitensport als leidinggevende bij AvaTarZ Oldenzaal, en zins kort Joytime in Grolloo. Ben zowel in privé en in de sport heel erg fanatiek en heb echt een hekel aan verliezen. Ik vind altijd wel een manier om te winnen maar dat vind niet altijd iedereen even leuk. Verder vind ik het sociale aspect heel belangrijk en ben ik altijd eerlijk. Ik zou ook altijd voor iedereen klaarstaan als ze mij nodig hebben.

Heeft DOS-WK iets met Reehorst?

De enige die het ons dit seizoen moeilijk heeft kunnen maken. Hebben afgelopen weekend dan wel verloren maar dat zal voor hun niet genoeg zijn.

Nu maar de titel pakken tegen Arena en Kesteren thuis?

Die titel gaat er komen daar ben ik helemaal niet bang voor. Wij gaan er samen voor zorgen dat wij die laatste 2 wedstrijden gaan winnen. Het is jammer dat het afgelopen weekend niet is gelukt maar ben heel erg trots op de ploeg dat wij 15 maanden ongeslagen zijn gebleven.

Waarom stop je?

Ga verhuizen naar Buinerveen (Drenthe) om daar samen met mijn gezin en ouders een Bed & Breakfast te gaan bouwen. Een droom van mij en mijn vader die nu echt uit gaat komen.

Wat is volgens jouw de taak van de aanvoerder?

Ervoor zorgen dat je er altijd staat voor je ploeg, en iemand die altijd voorop in de strijd gaat, Verder moet je als aanvoerder wat uitstralen en een voorbeeld zijn voor de rest en dat doet iedereen weer op zijn eigen manier. Op moeilijke momenten moet je er voor zorgen dat je team er doorheen trekt door te motiveren of te stimuleren. En af en toe zorgen voor een leuke sfeer, plezier is samen met winnen ook erg belangrijk.

Zaal of veld?

Zou je nooit moeten veranderen! Zaal kijkt iedereen naar uit maar qua sfeer rond je eigen kantine vind ik leuker en gezelliger en is ook beter voor je eigen portemonnee.

Twee vakken of toch weer terug naar de drie vakken?

Korfbal ken ik alleen maar van twee vakken en als ik het in zou moeten inbeelden zou ik mij dood vervelen in het middenvak. Voor meer antwoorden zou je mij vader moeten vragen.

Wat maakt het twee vakken korfbal zo aantrekkelijk?

Door twee vakken is het spel veel sneller geworden. Hierdoor creëer je veel meer doelpogingen en dus ook doelpunten. Ben zelf ook blij dat de grote van het veld kleiner word. Hierdoor zal korfbal alleen nog maar leuker en spannender worden.

Is de arbitrage meegegroeid?

In onze klasse is er te weinig jonge aanwas en dat vind ik jammer want door dat je vak kleiner word gaat het spel steeds sneller en kunnen de meeste oudere scheidsrechters het niet meer belopen.

Bij elke wedstrijd twee scheidsrechters?

Ik zou zeggen ja maar kom maar aan zoveel scheidsrechters. Begin eerst maar met een betere mix van jong en oud.

Wat kan volgens jouw het korfbal nog aantrekkelijker maken?

Schotklok in alle klasse van de selectieteams en doorlopend wisselen. Hierdoor moet je meer korfgericht gaan spelen en kan je met een wissel sommige situaties forceren. En een time-out zou voor de coaches ook niet verkeerd zijn.

Nog een andere sport naast korfbal?

Nee niet meer. Altijd een beetje geswitcht tussen voetbal en korfbal. Op dit moment stop ik even helemaal met sport, maar wie weet wat de toekomst gaat brengen.

Fusie DOS met WIK gunstig uitgepakt?

Ja beide clubs hadden hier baat bij. En is volgens mij goed uitgepakt. Het waren twee leuke clubs en als één is het alleen maar leuker en gezelliger geworden. De opgaande lijn qua prestaties is hier een voorbeeld van. De toekomst van Dos-WK ziet er in mijn ogen mooi uit.

Spelen op zaterdag voor- of nadeel?

Qua tegenstand zou je zeggen een nadeel omdat de zaterdag competitie veel sterker is dan de zondag, maar wij houden wel van een uitdaging en wij hebben de laatste 2 jaar wel laten zien dat wij goed genoeg zijn voor de 2e klasse.

Wat zijn jouw toekomstplannen?

Mijn weg gaan vinden bij mijn nieuwe baan in Grolloo(Joytime) en ervoor zorgen dat ik samen met mijn gezin en ouders een succesvolle B&B gaan krijgen. Aan de beloofde reservaties van mensen van Dos -WK kan het niet liggen. In de sport ga ik kijken wat er op mijn pad komt. Op dit moment ga ik mij helemaal richten op mijn gezin en mijn eigen bedrijf.

Ooit van www.sportintwente.nl gehoord?

Kan hier een mooi verhaal neer zetten dat het wel zo is maar heb al gezegd dat ik altijd eerlijk ben dus mijn antwoord is Nee.

Ga jij in de toekomst de sport en met name de verrichtingen van DOS-WK nu ook via www.sportintwente.nl volgen?

Ik ga zeker de sport en in het bijzonder DOS-WK volgen en nu weet ik ook dat het via jullie kan

Ik wil bij deze iedereen heel erg bedanken voor de leuke en vooral gezellige tijd die ik heb gehad bij Dos-WK en heel veel succes wensen in de toekomst zowel sportief als privé. Ik zou zeggen jullie weten mij wel te vinden en wees niet bang ik jullie ook wel.

Over