Headlines

Over kampioenschap, de soap en een arbitrale fout met grote gevolgen

Door op mei 10, 2017

Ik had mij eigenlijk voorgenomen om over iets heel wat anders te schrijven dan over het voetbal, maar als je al twee onderwerpen in de schoot geworpen krijgt, dan ontkom je er niet aan. Twee onderwerpen, ja minimaal want ik zou er ook zo een derde bij kunnen bedenken, maar daarover later. Allereerst natuurlijk de afgang van Feyenoord afgelopen zondag op Woudenstein bij de kleine broer Excelsior. Iedereen heeft het na afloop over de stress, maar was het wel de stress, was het niet eerder een onderschatting bij de goed betaalde werknemers van de Kuipbewoners? Of lag het misschien aan de vele aandacht die men vooraf in de pers kreeg? En is dat laatste misschien ook niet een extra stimulans geweest voor de tegenstander om zich definitief veilig te spelen en niet mee te werken aan het feestje waar iedereen al rekening mee gehouden had? En ook nu is het niet anders.

Er gaat geen dag voorbij of de krant schrijft erover en elke nieuwsuitzending heeft erover. Het gaat opnieuw alleen maar over Feyenoord en vergeet weer gewoon de tegenstander en die tegenstander heeft ook nog een prijs te winnen. Stoot men zich opnieuw aan dezelfde steen, de steen van zelfoverschatting? Ja, Van Bronckhorst heeft besloten om elke dag achter gesloten deuren te oefenen. Maar denkt hij dan heus dat de spelers niet weten waarover voor de gesloten deuren wordt gesproken? Hoe naïef moet je zijn om niet opnieuw dezelfde fout te maken met het journaille in het westen van het land voorop. En weet men daar wel dat de tegenstander een spits heeft die altijd tegen zijn oude clubs scoort? En ook nu zal hij geen moment zijn voet terug trekken als hij een goede scoringskant krijgt. Neen, de kampioenstitel is nog lang geen gelopen race voor de Rotterdammers, de wijzen komen nog altijd uit het Oosten!

En dan het tweede onderwerp, of beter gezegd de soap rond de benoeming van de bondscoach. Op de persconferentie dinsdag moest technisch directeur en oud doelman Van Breukelen heel wat ballen keren en als hij het te benauwd kreeg begon hij maar met modder te gooien. Voornamelijk richting Henk ten Cate die hij verweet bijna onbeschoft te hebben gehandeld, want toen Fred Rutten geen koppel wou vormen met Ten Cate, bleef er maar één duo over en dat was, jazeker daar is ie weer, onze aller Dicky Advocaat met assistent, ook hij is weer terug, Ruud Gullit. Neen, onze doelman van toen heeft geen fout gemaakt in deze zaak. Hij had geen toezeggingen gedaan aan Ten Cate want “Rutten was afgevallen”.

Uiteindelijk eindigt soap eerste deel in “liegen en lekken”. Het tweede deel begin direct al in de wakkerste krant van Nederland en de VI waarin Ten Cate heel duidelijk zijn mening geeft. “Ik ben geen onbeschoft persoon ik ben met normen en waarden opgevoed en laat ik er dit van zeggen net als Van Breukelen vertelde ik herken me niet in zijn uitleg”. Weet u het nog? Kunnen we met zo’n organisatie wel Rusland halen? Zelf denken ze haast van niet want dan hadden ze de contracten vooralsnog niet tot november 2017 laten lopen. “: Regeren is vooruitzien”!

En dan het derde onderwerp wat bijna onder gesneeuwd is, namelijk het fluiten van Ed Janssen van afgelopen zondag bij Sparta tegen FC Twente. Ik wil het nier niet hebben of hij de Tukkers heeft benadeeld, want dat is gewoon zo, maar waar niemand het over heeft is, dat hij en passant Sparta weer in het zadel heeft geholpen en twee andere clubs in degradatienood heeft benadeeld. Als hij het doelpunt niet had afgekeurd dan was het gewoon 1-1 geworden en dan hadden we onderin een volkomen andere stand gehad. Dan waren de Kasteelbewoners uitgekomen op 29 punten en dat betekende een voorlaatste plaats, twee punten minder dan NEC.

Maar voor Roda JC in Kerkrade was de kust dan bijna veilig geweest met 33 punten, maar daar hoor je niemand over, want het is maar Roda JC, het is maar NEC. Neen, het kampioenschap van Feyenoord en de soap in Zeist, daar moet het over gaan, want daarna komt een hele tijd niets. Zo zit Nederland in elkaar, of moet ik schrijven Holland in elkaar en misschien had ik om een punt te maken misschien wel met het laatste onderwerp moeten beginnen!

Over